Een duik in de kleurrijke wereld van speciaalbier

Bier boeit, bier verbindt, vindt biersommelier Alain Schepers. Graag laat hij abonnees bij een proeverij kennismaken met de kleurrijke wereld van het speciaalbier. Op 22 september komt hij naar de Aogse Markt in Breda.

Lees verder bij de bron → BNDeStem.nl (dinsdag 30 augustus 2016)

Je eigen café openen? Denk aan bier!

Voor veel mensen is het openen van een eigen café een lang gekoesterde droom.

Lees verder bij de bron → Business.nl (dinsdag 30 augustus 2016)

Welstandscommissie akkoord met brouwerij

Villa Adriana is na ruim vijf jaar leegstand ineens een zeer gewild object. Grote vraag die voorligt: kijkt de Grollenaar over anderhalf jaar aan tegen een 28 appartementen tellend zorgappartementencomplex of een nieuwe brouwerij aan?

Lees verder bij de bron → Groenlose Gids (dinsdag 30 augustus 2016)

Bierfestival in Wormerveer

Bierliefhebbers kunnen zondag 11 september diverse soorten bier proeven. Biergenootschap 'Het Verbonden Hoofd' verzorgt deze dag namelijk in samenwerking met Grand Café De Kroon in Wormerveer haar jaarlijkse bierfestival.

Lees verder bij de bron → Rodi (dinsdag 30 augustus 2016)

Plan brouwerij in Villa Adriana krijgt vleugels

Vergunning technisch bekeken, vestigt zich in Villa Adriana een bedrijf midden in de bewoonde stad Grolle. Maar dat zal iedereen in Groenlo weinig boeien.

Lees verder bij de bron → De Weekkrant Oost-Gelre (dinsdag 30 augustus 2016)

'Heineken heeft weer brouwer speciaalbier in het vizier: dit keer een Belgische partij'

Heineken en Duvel Moortgat kijken naar de mogelijkheid om de Belgische bierbrouwer Bosteels over te nemen. Dat meldde de Belgische zakenkrant De Tijd dinsdag. Bosteels maakt onder meer de speciaalbieren Kwak en Tripel Karmeliet. Met een overname door Heineken of Duvel zou het clubje van onafhankelijke brouwers in België steeds kleiner worden, constateerde De Tijd. Zo werd de brouwer van Palm eerder dit jaar nog overgenomen door het Nederlandse Bavaria.

Brouwerij Bosteels 2014 1
Brouwerij Bosteels (afbeelding Wikipedia).

Lees verder bij de bron → Z24 (dinsdag 30 augustus 2016)

Bierfestivals in Nederland

Nederland kent een keur aan bierfestivals. Veel van deze festivals staan in het teken van een bepaald soort bier. Zo zijn er in het najaar verschillende bokbierfestivals, bestaat er winterbierenfestivals en een oak aged bierfestival (bier dat op eikenhouten vaten is gerijpt). Het aantal bierfestivals in Nederland is zo groot, dat het onmogelijk is geworden om een complete lijst bij te houden. In de maanden mei tot en met september is er bijna elk weekend wel ergens in Nederland een festival. Hoe werkt het eigenlijk op een bierfestival? En wat zijn de opvallendste festivals in Nederland?

Lees verder bij de bron → InfoNu.nl (maandag 29 augustus 2016)

Hopoogst in Odijk

Dit weekend was het weer plukfeest op de Bijenakker in Odijk. Sinds drie jaar heeft brouwerij Hommeles uit Houten hier een eigen hoptuin. Eind augustus, begin september zijn de hopbellen rijp om te oogsten. Afgelopen zondag was het tijd om de eerste rijpe hopbellen te plukken.

Hopbellen
Hopbellen

Lees verder bij de bron → De Nieuwsbode Bunnik (maandag 29 augustus 2016)

Gedeputeerde Hester Maij slaat eerste vat jubileumbier Weijenborg aan

Afgelopen zaterdag sloeg gedeputeerde van de Provincie Overijssel Hester Maij het allereerste vat 'Weijenborg bier' aan, en opende hiermee de feestelijkheden rondom het 35-jarig bestaan van de Weijenborg.

Lees verder bij de bron → Nieuwsuitdelden.nl (maandag 29 augustus 2016)

De vele biersoorten van de Budelse

Liefst achttien soorten bier brouwt de familie Arts in Budel. Dat gebeurt al sinds 1870 in de brouwerij. Er is veel gezuiverd water nodig en verder mout, hop en gist. En veel vakkennis, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Lees verder bij de bron → De Ondernemer (maandag 29 augustus 2016)

Deventer Bierfestival brengt weinig nieuws

Op het zesde Deventer Bierfestival gaven zaterdag slechts zeven standhouders acte de présence. Grote afwezige was Steve Gammage van Brouwerij Rodenburg uit Rha waar het huisbier van het organiserende bierencafe De Heks wordt gebrouwen.

Lees verder bij de bron → De Stentor (maandag 29 augustus 2016)

Verhaal 'Het bier is weer best'

Ambachtelijk gebrouwen, gemaakt van biologische ingrediënten of een speciale uitheemse variant... we hebben de vele smaken van bier (her)ontdekt. Al sinds de late middeleeuwen wordt er in Zeeland bier gebrouwen. Aanvankelijk gebeurde dat voor eigen huishoudelijk gebruik of als bron van inkomsten voor de kloosters, maar al snel gingen ook kooplieden het gerstenat op commerciële basis produceren.

Lees verder bij de bron → zeeuwseankers.nl (maandag 29 augustus 2016)

Bierflash.be – online bier- en brouwerijnieuws

www.bierflash.be

www.bierflash.be

pROOSt met het lekkerste bier van Brabant!

De Vrijthof in Hilvarenbeek gaat een knallende afsluiting van het festivalseizoen tegemoet. Op 11 september zal dat het decor zijn voor het Historisch Bierfestival pROOSt van Museumbrouwerij De Roos. Fans van genieten en Beekse gezelligheid kunnen op zaterdag alvast 'VoorpROOSten' op de binnenplaats van De Roos.

Lees verder bij de bron → Stadsnieuws (zondag 28 augustus 2016)

Lancering nieuw bier

Wat hebben koffie en bier gemeen? In eerste instantie niet veel, maar toen de Natte Gijt, Fascino Coffee benaderde voor een samenwerking, ging het al snel over smaken, branden, brouwen en meer. Brouwerij de Natte Gijt viert dit jaar hun eerste lustrum en Fascino Coffee hun tweede. Om dit te vieren is er een nieuw bier ontwikkeld, met jawel, koffie!

Lees verder bij de bron → Weertdegekste.nl (zondag 28 augustus 2016)

Brouwerij Jopen lanceert nieuw polderbier

Afgelopen donderdag heeft Brouwerij Jopen in de Jopenkerk in Hoofddorp een nieuw bier uit Haarlemmermeer gepresenteerd.

Lees verder bij de bron → MeerRadio (zaterdag 27 augustus 2016)

AWA schittert met topper op Bierfestival

Het marktplein is zondag 4 september het toneel van het zesde Bierfestival. Te midden van professionele (micro)brouwers uit binnen- en buitenland bevindt zich een aantal leden van de AWA, de club van de liefhebbers die in hun vrije tijd in de brouwketel roeren. Ze komen met een primeur voor ver gevorderden.

bierfestivalapeldoorn.nl

Lees verder bij de bron → Apeldoorndirect (vrijdag 26 augustus 2016)

Bier en kunst: de Witte Willems verkrijgbaar bij Gall & Gall in Mill

Brouwerij de Blauwe Knoop uit Mill komt regelmatig met een eigen nieuw biertje. De bieren die de heren brouwen hebben namen van markante inwoners zoals Dubbele Dorus, Damen Quadrupel, Bennie Blond, Weren Special, Stoute Millenaar en De Moss Tripel.

Lees verder bij de bron → inMill.nl (vrijdag 26 augustus 2016)

Bierbrouwen begint langzaam weer een vrouwenzaak te worden

De eindeloos seksistische reclamecampagnes voor bier benadrukken vooral de stoere, mannelijke kant. Voor de vrouwen zijn er roze, lichte en 'meisjesachtige' bieren. Toch schieten er overal ter wereld steeds meer kleine brouwerijen als paddenstoelen uit de grond, waardoor vrouwen (wederom) langzamerhand de touwtjes in handen beginnen te krijgen.

Lees verder bij de bron → VICE | Netherlands (vrijdag 26 augustus 2016)

35 Brabantse bieren: lekker, lekkerder of het lekkerst

Hoe stout kan een tripel zijn? Mag een quadrupel een dubbel gevoel oproepen? En is het erg als witbier naar blond neigt? Onzinnige vragen. Althans, voor de verkiezing van Brabants Lekkerste Bier, die voor het tweede jaar op rij door de drie Brabantse kranten is uitgeschreven, in samenwerking met museumbrouwerij De Roos in Hilvarenbeek. In het Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN De Stem staan vrijdag 26 augustus alle 35 deelnemende bieren met etiket en korte omschrijving. Op de sites is meer informatie over de deelnemende brouwers en hun bieren te vinden (zie kaart).

Lees verder bij de bron → Brabants Dagblad (donderdag 25 augustus 2016)


Oude foto van de poort van Museumbrouwerij De Roos te Hilvarenbeek
Oude foto van de poort van Museumbrouwerij De Roos te Hilvarenbeek

Opening bierbrouwerij Dalfsen dit najaar

Waar in september vorig jaar het gymgebouw aan de Molendijk slechts als mogelijke vestigingsoptie voor de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij werd aangedragen, is het nu zeker dat de brouwerij zich hier zal gaan vestigen. Op dit moment worden de bieren gebrouwen bij brouwerij Admiraal in het Friese Oudkerk, maar nog dit najaar zal daar verandering in komen.

Lees verder bij de bron → DalfsenNet (donderdag 25 augustus 2016)

Gebrouwen met oergraan

Jopen brouwde een limited edition Weizen IPA, waarin het oergraan emmer ials ingredient een belangrijke rol speelt.

Lees verder bij de bron → Entree Magazine (donderdag 25 augustus 2016)

Enkele kritische kanttekeningen op plan Ambachtelijke Brouwerij in Villa Adriana

Ingezonden brief buiten verantwoording van de redactie.
Op 15 augustus jl. hebben de initiatiefnemers van bovengenoemd project samen met de gemeente Oost Gelre een inloopavond georganiseerd met als doel de buurtbewoners verder te informeren over de toekomstplannen van Villa Adriana. Als betrokken buurtbewoner ben ik een kijkje gaan nemen. Er ligt een plan om op het terrein van Villa Adriana een ambachtelijke brouwerij te gaan ontwikkelen.

Lees verder bij de bron → Groenlose Gids (dinsdag 23 augustus 2016)

Refilltje van Jupiler: voor de gast die nog een biertje wil (video)

Jupiler brengt een bierviltje op de markt met een gleufje erin. Gasten die toe zijn aan een nieuw biertje kunnen dit viltje op hun glas plaatsen zodat de bediening direct ziet dat een volgende ronde gewenst is.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (dinsdag 23 augustus 2016)

Unieke Brouwerij Vaartocht Koperen Kat

Zaterdag 3 september zal de 2de Brouwerij Vaartocht van dit jaar naar onze vrienden van Brouwerij Vlaardingen gaan.

koperenkat.nl

Lees verder bij de bron → Delftse Post (maandag 22 augustus 2016)

De Belgische Biercultuur Nader bekeken

blog.seniorennet.be/bierblog

blog.seniorennet.be/bierblogRSS feed
Van William Roelens, auteur van bovenstaand blog, verschijnt wekelijks het Hopnieuws, een e-nieuwsbrief met Belgisch en Nederlands biernieuws. Inschrijven kan door een te sturen.

De Boterwaag is klaar voor speciaalbier

Café-restaurant De Boterwaag aan de Haagse Grote Markt was deze week drie dagen gesloten voor een kleine verbouwing. Gisteren openden de deuren weer en konden de gasten voor het eerst de speciaalbieren Brugse Zot Blond en Affligem Tripel van de tap bestellen. De Belgische Caroline Wit werkt in de bediening en is een ware bierliefhebber. Daarom kan zij alles vertellen over de speciale biertjes.

Lees verder bij de bron → AD.nl (vrijdag 19 augustus 2016)

Hosternokke krijgt er lichtblond bier van 'ier bij

"De brouwerij wordt nu steeds concreter. Het echte begin is er als vandaag de ketels eenmaal binnen staan", glimlacht Marja de Wee donderdag. Stadsbrouwerij Middelburg streeft er nu naar eind september de deuren te openen voor publiek.

Lees verder bij de bron → PZC (vrijdag 19 augustus 2016)

1e Vaassense Streekbierproeverij

Op zondagmiddag 28 augustus organiseert Koffie en theehuys 'de Korenmolen' een streekbierproeverij in en om Daams' molen in Vaassen.

Lees verder bij de bron → Vaassen.nu (vrijdag 19 augustus 2016)

Bierbrouwerij Dalfsen is dit najaar in bedrijf

Nog een paar maanden en dan is de Amachtelijke Vechtdal Brouwerij operationeel in Dalfsen. Nu nog worden de bieren gemaakt bij brouwerij Admiraal in het Friese Oudkerk. Maar er wordt hard aan gewerkt om in Dalfsen zelf De Dame van Dalfsen, Bukkumer Bok en Vechtdal Blond te brouwen.

Lees verder bij de bron → De Stentor (donderdag 18 augustus 2016)

Kom allen kijken: vrijdag graan dorsen voor Vechtdalbier

Uniek fotomoment- Vrijdagavond a.s. zal het graan voor de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij gedorst worden. Dit graan is vakkundig verbouwd door Gerard Vossen in Hessum en is enkele weken geleden gemaaid. Vanwege het mooie weer is besloten dit aanstaande vrijdagavond te dorsen.

Lees verder bij de bron → DalfsenNet.nl (woensdag 17 augustus 2016)

Geslaagde 'blind' bier proeverij in Nieuwegein (video)

Op dinsdag 16 augustus organiseerde de bier consumenten vereniging PINT in samenwerking met het biercollectief Zevenstar uit Jutphaas voor de tweede maal een 'blind' bier proefavond in Nieuwegein.

Lees verder bij de bron → De Digitale Stad Nieuwegein (woensdag 17 augustus 2016)

Oktoberfest mét Duits bier komt naar Arnhem

Het biermerk Hofbräu München zorgt dit jaar voor een primeur. Hofbräu importeert het traditioneel Duitse Oktoberfest naar Nederland. Begin november strijkt het feest neer op het Stadsblokkenterrein Arnhem.

Lees verder bij de bron → De Gelderlander (woensdag 17 augustus 2016)

160 cafés schenken 'Het Elfde Gebod' voor KiKa

Waar er voorgaande jaren 76 hectoliter werd gebrouwen, brouwt Hertog Jan twee maal deze hoeveelheid van 'Het Elfde Gebod'. Het bier komt tijdelijk terug op de markt voor de jaarlijkse actie waarbij horecaondernemers geld inzamelen voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Dit in samenwerking met de Stichting Geniet & Geef.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (woensdag 17 augustus 2016)

Bierderij Waterland geopend in de W.J. Tuijnstraat 14A

Op de dag voor Vaderdag openden Frank Dutman en Kristian Kieft op de W.J. Tuijnstraat 14A Bierderij Waterland. Hier kunnen bierliefhebbers terecht voor een assortiment van 80 soorten bier. Elke week komen er 5 verschillende soorten bier bij.

Lees verder bij de bron → Nieuw-Volendam (woensdag 17 augustus 2016)

"Op mijn 14de brouwde ik mijn eerste biertje" (video)

"Op 14-jarige leeftijd brouwde ik mijn eerste biertje thuis in de keuken omdat ik het wel lekker vond en het zelf wilde maken. Nu ben ik professioneel brouwer en maak ik liters bier die in heel Nederland verkocht worden."

Lees verder bij de bron → Omroep Flevoland (woensdag 17 augustus 2016)

Inloopbijeenkomst nieuwe brouwerij druk bezocht

"We zijn al zeven jaar met speciaalbieren actief in California Amerika, zeven jaar in België en twee jaar in Duitsland. We kregen regelmatig de vraag gesteld 'waarom niet in Nederland, waarom niet in Groenlo?"

Lees verder bij de bron → Groenlose Gids (dinsdag 16 augustus 2016)

'Het is de schuld van mijn vrouw dat ik hier bier brouw' (video)

"Het is de schuld van mijn vrouw! Door haar ben ik twintig jaar geleden naar Almere gekomen en nooit meer weggegaan. Ik ben begonnen met thuis brouwen en vrienden zeiden tegen mij dat ik er als Belg toch meer mee zou moeten doen."

Lees verder bij de bron → Omroep Flevoland (dinsdag 16 augustus 2016)

Krijgt Groenlo weer zijn eigen biertje?

Het begon in 1615 toen Grolsch zijn eerste biertje brouwde in die stad. Dat duurde tot 2004 en wie Groenlo zei, zei Grolsch. Groenlo werd de stad van het bier. Nu zijn er vergevorderde plannen om Groenlo weer zijn eigen bier te geven.

Lees verder bij de bron → Omroep Gelderland (dinsdag 16 augustus 2016)

Bier Vlissingen 700 blijft voorlopig bestaan

Het bier Vlissingen 700 blijft voorlopig bestaan. Het jubileumbier voor de 700ste verjaardag van de stad is zo populair dat initiatiefnemers Maurice Olree en Brian van Elsen het bier blijven leveren aan Vlissingse horecagelegenheden, die er prijs op stellen.

Lees verder bij de bron → PZC (dinsdag 16 augustus 2016)

Speciaal bier van Winterswijkse chirurg (video)

De Winterswijkse chirurg Michiel van der Vaart is druk bezig zijn eigen bierbrouwerij op te zetten. Het enige dat hij nu nog mist, is een geschikt pand om zijn droom in te verwezenlijken.

Lees verder bij de bron → Regio 8 (dinsdag 16 augustus 2016)

Reis rond de wereld in 80 biertypen op bierproeffestival Werelds in Breda

Met de vraag 'Neem mij een biertje mee?' kwam je gistermiddag op de Grote Markt in Breda niet weg. Dan zou je op zijn minst iets specifieker moeten zijn. Tijdens het tweede internationaal bierproeffestival Werelds Breda is er keuze uit meer dan honderd verschillende bieren, tachtig verschillende biertypen uit 25 verschillende landen. Naar schatting bezochten zo'n 5.500 bezoekers het festival.

Lees verder bij de bron → BNDeStem.nl (maandag 15 augustus 2016)

Oud Grolsch-werknemers beginnen bierbrouwerij in Groenlo

Het plan ligt er, de tekeningen zijn klaar en over de financiering van het vijf miljoen euro vergende plan wordt druk gesproken. En ook als de aankoop van het beoogde pand niet door zou mogen gaan is er een plan B. Want Groenlo moet weer een brouwerij krijgen.

Lees verder bij de bron → De Gelderlander (maandag 15 augustus 2016)

Laatste open inloop JongeBeer Brouwerij 2016

Op zaterdag 13 augustus was er voor de zevende keer deze zomer een open inloop mogelijkheid in de Jonge Beer Brouwerij aan de Fabrieksweg 14 in Hoogeveen. Dit jaar is er nog één keer een mogelijkheid om vrij binnen te lopen in de brouwerij: op zaterdag 27 augustus staan de deuren weer open tussen 14.00 en 17.00 uur.

Lees verder bij de bron → regiohoogeveen.nl (maandag 15 augustus 2016)

Brouwerij in Groenlo draait in 2018

Nog dit jaar moeten de vergunningen rond zijn om een commerciële brouwerij te starten in Groenlo. Dat werd maandagavond 15 augustus gezegd tijdens de inloopavond in City Lido. De belangstelling voor deze inloopavond was bijzonder groot. De bierbrouwerij is gepland op het terrein van Huize Adriana aan de Eibergseweg.

Lees verder bij de bron → Streekgids.nl (maandag 15 augustus 2016)

Belgisch biernieuws (augustus 2016)

www.belgischbier.eu/ben_1608.html

belgischbier.eu/ben_1608.htmlRSS feed

Oostrums bier naar Europees kampioenschap

Een thuisgebrouwen bier van Joop Nohlmans en Jo Crijns uit Oostrum is uitverkoren om Nederland te vertegenwoordigen op de European Homebrew Competition op 9 oktober in Rome.

Lees verder bij de bron → Omroep Reindonk (zaterdag 13 augustus 2016)

Internationale bier- en verzameldag in Oss

In Sportcentrum Rusheuvel te Oss wordt op zaterdag 17 september de 66e internationale bier- en verzamelaarsdag gehouden. Om 10.00 uur start de dag, die duurt tot 16.00 uur.

Foto Vereniging van Brouwerij Artikelen Verzamelaars
Foto Vereniging van Brouwerij Artikelen Verzamelaars

Lees verder bij de bron → Brabants Dagblad (vrijdag 12 augustus 2016)

Prima dat 'big boys' in craft beer stappen

Twee van de grootste craft beer-brouwerijen zijn geheel of gedeeltelijk in handen gekomen van Heineken en AB Inbev: Lagunitas Brewing Company (50% Heineken) en Goose Island Beer Company (100% AB InBev).

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (vrijdag 12 augustus 2016)

Opnieuw Bierbrouwfestival op Honigterrein

Na een succesvolle eerste editie, presenteert brouwerij Oersoep 27 augustus opnieuw het Oersoep Craft Beer Festival.

Lees verder bij de bron → N1 (vrijdag 12 augustus 2016)

Winterswijk krijgt eigen bierbrouwerij

Lokale bierbrouwerijen zijn in opkomst. Vijf jaar geleden waren dat er nog een kleine honderd. Inmiddels zijn het er rond de vierhonderd, waarvan er ongeveer honderdtachtig zijn die eigen brouwapparatuur hebben. Ook Winterswijk krijgt een eigen bier: Wentersch. Eerst in beperkte hoeveelheden geproduceerd in een huurketel en naar verwachting vanaf medio 2017 gebrouwen in een eigen brouwerij in (de nabijheid van) het centrum van Winterswijk.

Lees verder bij de bron → Achterhoek Nieuws (donderdag 11 augustus 2016)

Heineken start proef met gratis watertap

Heineken is een proef gestart met 'water van de tap'. In het Holland Heineken House kunnen gasten bij een glas bier zelf een gratis glas water tappen.

Lees verder bij de bron → Entree Magazine (donderdag 11 augustus 2016)

Ons speciaalbier is ook speciaal in het buitenland (video)

Kleine brouwerijen die speciaal biertjes brouwen, schieten als paddenstoelen uit de grond. Bijna elke week komt er wel een bij. Maar de tijd dat de kleine brouwers alleen voor ons brouwden, is voorbij. Steeds grotere hoeveelheden Nederlands bier gaan de grens over. Van België tot Nieuw-Zeeland wordt het gedronken.

Website Brouwerij Kees!

Lees verder bij de bron → NOS op 3 (donderdag 11 augustus 2016)

Inloopavond bierbrouwerij Huize Adriana in Groenlo

De gemeente Oost Gelre houdt samen met de initiatiefnemers voor een ambachtelijke bierbrouwerij in Groenlo een inloopavond op 15 augustus.

Lees verder bij de bron → De Gelderlander (woensdag 10 augustus 2016)

Werelds bierproeffestival in Breda

Zo'n 80 biertypen uit 25 verschillende landen zijn er verzameld voor het bierproeffestival op 14 augustus in Breda, georganiseerd door zeven cafés op de Grote Markt in Breda.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (woensdag 10 augustus 2016)

Afkeurende reacties op Yuri-inhaker Grolsch

Grolsch heeft veel kritiek gekregen op haar Facebookpost waarin de bierbrouwer de spot drijft met turner Yuri van Gelder. Op social media reageerden veel mensen met berichtjes als 'respectloos' en 'nog smeriger dan jullie bier’'.

Lees verder bij de bron → LevensmiddelenKrant (woensdag 10 augustus 2016)

Randbericht | Bier

Op 't Zand in Bredevoort zal binnenkort weer bier gebrouwen worden. Daarmee wordt een eeuwenoude traditie hersteld. Niet alleen in het stadje, maar overal in de heerlijkheid Bredevoort werd bier gebrouwen. Zo'n vier eeuwen geleden was bier de belangrijkste drank. Zelfs bij het ontbijt werd het al gedronken. Op enkele dagen per jaar na is dat tegenwoordig onze gewoonte niet meer.

Lees verder bij de bron → Aalsters Nieuws (dinsdag 9 augustus 2016)

Bier en eten: porter

Laat je niet afleiden door zijn koffiebruine kleur, geroosterde karakter en licht bitterzoete smaak. Met een porter sluit je de maaltijd niet af. Integendeel, hij combineert juist heel goed met gerechten. Denk onder andere aan pompoen, wortel en diverse grill- en rooksmaken.

Lees verder bij de bron → Entree Magazine (dinsdag 9 augustus 2016)

Kritiek op Grolsch over lollige reclame Yuri Van Gelder

Yuri van Gelder is mikpunt van spot en leedvermaak op internet. De Lord of the Drinks heeft het zwaar. Biermerk Grolsch probeert leuk mee te doen maar krijgt ook bergen kritiek over zich heen.

Grolsch Radler OO %

Lees verder bij de bron → De Gelderlander (dinsdag 9 augustus 2016)

Bierfestival HOP in Wijkpark het Oude Westen Rotterdam

Vorig jaar heeft de eerste editie van bierfestival HOP in Rotterdam plaatsgevonden en toen zijn er 4.000 bier-ontdekkers langsgekomen. Komend weekend is de tweede editie, in Wijkpark het Oude Westen.

Lees verder bij de bron → De Havenloods Noord (dinsdag 9 augustus 2016)

Boottocht naar de brouwerij van Bavaria

In samenwerking met Rondvaartbedrijf Kuijpers organiseert UITpunt & Toerisme Veghel een boottocht vanuit de haven van Veghel naar de brouwerij van Bavaria in Lieshout. De tocht staat gepland voor dinsdag 13 september 2016.

Lees verder bij de bron → Veghel in Beeld (dinsdag 9 augustus 2016)

Nederlander verkiest Belgisch bier

Bierdrinkers van over de hele wereld vierden vorige week Internationale Bierdag. Na de succesvolle lancering van het biermagazine 'AROUND Beer' in 2015, liet Mercure Hotels dit jaar een onderzoek uitvoeren door onderzoeksbureau iVOX bij 1.000 Belgen en 1.000 Nederlanders naar hun biergewoonten in binnen- en buitenland en naar de rol van bier bij het eten.

Lees verder bij de bron → Managersonline.nl (maandag 8 augustus 2016)

Noordbrabants biernieuws

brabantsbier.eu/nieuws.html

brabantsbier.eu/nieuws.htmlRSS feed

Brouwerij bezoek naar Brouwerij Klein Duimpje op 4 september

Op zondagmiddag 4 september is het mogelijk om vanuit Bier en Eetcafé 't Kont van het Paard mee te gaan naar Hillegom. Tussen de bollenvelden bevind zich de brouwerij.

www.kleinduimpje.nl

Lees verder bij de bron → Brielsche Courant (zondag 7 augustus 2016)

Topdrukte bij Burg Bierfeest

Bier is populair, en in het bijzonder de speciaalbieren. Dat bewees Jan van Wilgenburg gisteren en vandaag weer eens tijdens het jaarlijks Burgbierfeest. Duizenden glazen bier kwamen deze twee dagen uit de tap.

Lees verder bij de bron → Ermelo van nu (zaterdag 6 augustus 2016)

'NL'ers minder trots op bier dan Belgen'

Vandaag is het Internationale Bierdag en naar aanleiding daarvan liet Mercure Hotels een onderzoek uitvoeren onder Belgen en Nederlanders. Onderzocht werd wat de biergewoonten zijn in binnen- en buitenland en wat de rol is van bier bij het eten.

Lees verder bij de bron → Entree Magazine (vrijdag 5 augustus 2016)

Vlieland krijgt volgend jaar eigen bierbrouwerij

In 2017 worden de Vlielandse biertjes op het eiland zelf gebrouwen, in plaats van aan de wal. Een loods op het bedrijventerrein wordt ingericht als ambachtelijke brouwerij.

Lees verder bij de bron → LC.nl (vrijdag 5 augustus 2016)

Resultaten groot bieronderzoek

Nederlanders kiezen vaker voor een biertje in een restaurant, maar nog niet echt als begeleider van de betere keuken. De meerderheid probeert overigens graag een lokaal biertje uit. Dat zijn enkele resultaten uit het grote bieronderzoek dat onderzoeksbureau Ivox uitvoerde op initiatief van Mercure Hotels.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (vrijdag 5 augustus 2016)

De eerste bierbrouwmachines van Minibrew zijn beschikbaar

Na een succesvolle crowdfunding campagne via Indiegogo en wat jaren van keihard werken zijn inmiddels de eerste MiniBrew BETA machines beschikbaar om te bestellen. De verwachting is dat deze machines in de lente van 2017 uitgeleverd worden.

Brew it yourself

Lees verder bij de bron → Dutchcowboys.nl (woensdag 3 augustus 2016)

Het eerste Flakkeese bier sinds de Middeleeuwen

Voor het eerst sinds de middeleeuwen krijgt Goeree-Overflakkee een eigen bier. De naam, Solaes, komt uit de statuten van de rederijkers, amateurdichters en voordrachtskunstenaars uit die tijd.

Lees verder bij de bron → AD.nl (dinsdag 2 augustus 2016)

Tilburg viert bier met bierfestival HOP

De Wagenmakerij in de Tilburgse Spoorzone verandert vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus in een groot proeflokaal. Bierbrouwers uit Amsterdam, Rotterdam, Lage Zwaluwe en Tilburg laten hun brouwsels proeven.

Lees verder bij de bron → Stadsnieuws (dinsdag 2 augustus 2016)

Brouwerij De 7 Deugden ontvangt keurmerk

Het bier van Brouwerij De 7 Deugden, de patatjes van Frites uit Zuyd en vijf andere producten van bedrijfjes uit de omgeving van Amsterdam hebben het keurmerk Amsterdam Made ontvangen.

Lees verder bij de bron → Parool.nl (maandag 1 augustus 2016)

Oven uit zestiende-eeuwse bierbrouwerij opnieuw opgebouwd

De karakteristieke oven van de onlangs gevonden resten van de zestiende-eeuwse bierbrouwerij Het Delffse Wapen van IJsbrant Ben wordt opnieuw opgebouwd op een binnenplaats in het nieuwe wooncomplex De Keizer aan de Wijdesteeg in Amsterdam.

Lees verder bij de bron → Parool.nl (maandag 1 augustus 2016)

Na jarenlange krimp verkoopt Heineken weer meer bier in Europa

Wie geld wil verdienen met bier, moet niet in Europa zijn. Dat was vijftien jaar lang les één in het boek Bierbrouwen voor Beginners. De echte groei zit in Azië, Afrika en het Midden-Oosten; delen van de wereld waar nog geen uitgebreide biercultuur is. Zo komt het goede nieuws van Heineken maandag dus uit onverwachte hoek: Europa.

Lees verder bij de bron → de Volkskrant (maandag 1 augustus 2016)

Nederlands biernieuws » 2016 • 08

Online sinds 2 augustus 2016
nederlandsbiernieuws.nl
nederlandsbiernieuws@brabantsbier.eu

Meer biernieuws via deze links:
Nederlands biernieuws » huidige maand
Brabantsbier.eu » Noordbrabants biernieuws
Nederlandse Brouwers » Nieuws
Belgischbier.eu » Biernieuws
Bierflash.be » Actueel biernieuws

Bierliteratuur

Bierliteratuur Nederland (pdf)
Bierliteratuur Noord-Brabant (pdf)
Bierliteratuur België (pdf)

Wacho's BierBrief

Den BierBrief downloaden
Downloaden (pdf)

Wacho's BierBrief verschijnt wekelijks en is rijkelijk gevuld met Belgisch en Nederlands biernieuws. Hier te downloaden of iedere week in uw mailbox. Stuur een naar Freddy (Wacho) Debels.
Alle verschenen Bierbrieven zijn ook via Belgischbier.eu en Forum Belgian Beer Board te lezen.

Zoeken

Search engine powered by FreeFind.

Met dank aan: Freddy (Wacho) Debels (), John Klijnholstz, William Roelens () en Eugène Straver voor het toesturen van artikelen.

www.cambrinus.nl

deds.nl

Download Firefox - Gratis webbrowser      Een snelle, veilige, makkelijk te gebruiken browser