Brouwerij Scheveningen op één na lekkerste bokbier van Nederland!

Brouwerij Scheveningen mag trots zijn op zichzelf. Tijdens de nationale competitie om het lekkerste dubbelbokbier zijn ze geëindigd op de tweede plaats!

Lees verder bij de bron → Den Haag Direct (maandag 31 oktober 2016)

Bier van de Twee Knaapjes in Nieuwe Meer

Krijtje, Juffie en Strafwerk heten hun eerste drie bieren. Een begin, vinden Bryan Hoogenraad (28) en Leon Schep (bijna 28). Ze zijn dagelijks bezig nieuwe bieren te ontwikkelen.

Lees verder bij de bron → Haarlems Dagblad (maandag 31 oktober 2016)

Hoe gezond is alcoholvrij bier eigenlijk

Alcoholvrij bier wordt steeds populairder. Men gaat er algemeen vanuit dat het gezonder is dan gewoon bier omdat het weinig of geen alcohol bevat en dus ook minder calorieën. Met name sporters vallen na een training graag terug op de alcoholvrije variant. Maar is alcoholvrij bier wel écht zo gezond?

Lees verder bij de bron → InfoNu.nl (maandag 31 oktober 2016)

Waterlandse brouwers vallen in de prijzen op Bokbierfestival

De Waterlandse brouwers De Lepelaer (Middenbeemster), SNAB (Purmerend) en Berging Brouwerij (Purmerend) zijn in de prijzen gevallen op het prestigieuze Bokbierfestival van bierconsumentenvereniging PINT.

Lees verder bij de bron → Noordhollands Dagblad (maandag 31 oktober 2016)

Speciaalbierdaagse op 5 en 6 november

Er wordt wel eens gezegd dat de mooiste ideeën aan de bar of op het terras worden bedacht. De vriendengroep die dit najaar voor het eerst de Speciaalbierdaagse organiseert, onderschrijft die uitspraak helemaal. Met het Kerstbierfestival in Essen als voorbeeld, hebben ze nu hun eigen festival.

Lees verder bij de bron → Roosendaalse Bode (maandag 31 oktober 2016)

Bier als grote passie

Wat is er mooier je eigen brouwerij te hebben als bier je grote passie is? Drie liefhebbers zagen met de oprichting van Stadsbrouwerij de Vleeghel een droom in vervulling gaan.

Lees verder bij de bron → Kliknieuws Veghel (zondag 30 oktober 2016)

Sfeervol bier 'proeven' in Stadsbrouwerij Middelburg

De vriendengroep uit Zeist laat zich de donkere Hosternokke goed smaken. 'Een lekker biertje' is het algemene oordeel. De heren bezoeken zaterdagmiddag de net geopende Stadsbrouwerij van Jacco en Marja de Wee aan de Korte Geere in Middelburg. Een bewust bezoek, de groep wil een Zeister bier op de markt brengen.

Lees verder bij de bron → PZC.nl (zondag 30 oktober 2016)

Ootmarsumse bierbrouwer Othmar test met succes nieuwe ketels (video)

Othmar in Ootmarsum test dit weekend de brouwketels. De regionale bierbrouwer gaat 1 december open op de nieuwe locatie.

Lees verder bij de bron → RTV Oost (zondag 30 oktober 2016)

Almelo heeft nu z’n eigen IPA-biertje

Almelo heeft nu z'n eigen biertje. Bitter, koppig en gewoon donders lekker, is de ervaring van de bezoekers van The Worst Day. Daar werd het Indië Pale Almelo (IPA) zaterdag gepresenteerd.

Lees verder bij de bron → Tubantia (zondag 30 oktober 2016)

PINT Bokbierfestival 2016

www.pintbbf.nl

Het PINT Bokbierfestival is het grootste bierfestival van Nederland en vindt jaarlijks plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. In het laatste weekend van oktober komen zo'n 12.000 liefhebbers genieten van een grote diversiteit aan bokbieren. Er is keuze uit ruim 100 verschillende bokbieren gebrouwen door zowel grote als kleine brouwerijen. Dit alles vindt plaats in de sfeervolle ambiance van de Beurs van Berlage. In een van de zalen is er tijdens het festival ook regelmatig een live optreden van een band te beluisteren.

Broodje bier? Eet smakelijk! (video)

Er zijn in Nederland steeds meer kleine bierbrouwerijen en dat betekent dat er ook steeds meer afval is. Bostel, het afvalgraan dat overblijft na het brouwen van bier, gaat normaal gesproken naar de boer die het in het veevoer verwerkt. Maar er is nu zoveel bostel, dat op steeds meer plekken er een andere creatieve oplossing komt: er wordt brood van gemaakt.

Lees verder bij de bron → NOS op 3 (zaterdag 29 oktober 2016)

Belgisch Tungri-bier naar Nederland

Een gloednieuwe brouwerij uit de oudste stad van België, Tongeren, brengt drie bieren op de markt die vanaf nu ook in Nederland verkrijgbaar zijn via Multibier.

Lees verder bij de bron → Entree Magazine (vrijdag 28 oktober 2016)

Bierfabriek Amsterdam (fotoalbum)

Bierfabriek Amsterdam is verhuisd naar een groter pand. Na vijf jaar op Rokin 75 in Amsterdam te hebben gezeten, heeft Bierfabriek vorige week de laatste zakken doppinda’s verhuisd naar de nieuwe locatie van voormalig Brasserie Harkema aan de Nes 67. Bekijk hier de eerste foto's.

Lees verder bij de bron → Entree Magazine (vrijdag 28 oktober 2016)

Brouwerij De Prael lanceert anti-kater pils

Brouwerij De Prael in Amsterdam heeft een pils gebrouwen waarbij volgens de brouwer de kans op een kater aanzienlijk kleiner wordt. De Prael brouwde de anti-kater pils op verzoek van televisieprogramma Galileo.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (vrijdag 28 oktober 2016)

AB InBev voelt crisis in Brazilië

www.ab-inbev.com

Anheuser-Busch InBev, producent van bieren als Jupiler, Hertog Jan, Leffe en Hoegaarden, heeft flink last van de economische crisis in Brazilië. Die is er grotendeels voor verantwoordelijk dat het grootste bierconcern ter wereld in het derde kwartaal minder bier aan de man wist te brengen.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (vrijdag 28 oktober 2016)

23e algemene brouwerij artikelenbeurs

Zondag 6 november 2016 vindt voor het 23e opéénvolgende jaar de Algemene Brouwerijartikelenbeurs van het Grolsch Verzamelaars Gilde plaats. Deze jaarlijkse ruilbeurs is in al die jaren uitgegroeid tot één van de grootste en waarschijnlijk zelfs tot dé grootste "brouwerijartikelenbeurs" van Nederland. De beurs zal ditmaal weer worden gehouden bij Cultureel Centrum De Bron, Buitenschans 1 te Groenlo. De Bron is een uitermate sfeervolle lokatie en biedt voldoende plek voor deelnemers en bezoekers. Ook de innerlijke mens komt hier aan zijn trekken, want een drankje en een warme hap zijn in ruime mate aanwezig.

Lees verder bij de bron → Streekgids.nl (donderdag 27 oktober 2016)

De Prael experimenteert met biertje tegen de kater

Kunnen bepaalde ingrediënten er voor zorgen dat de kater na een avondje bier drinken minder is? Voor RTL 5-programma Galileo brouwde de Amsterdamse brouwerij De Prael een antikaterpils.

Lees verder bij de bron → AD.nl (woensdag 26 oktober 2016)

Muifelbrouwerij Oss: nieuwe locatie en nieuw bier met een knipoog

Martin Ostendorf is met zijn Muifelbrouwerij verhuisd naar industrieterrein Danenhoef in Oss. Daar wil hij meerdere ambities waarmaken: groeien van honderd- naar vijfhonderdduizend liter speciaalbier, 'Stadsbrouwer van Oss' worden en op die nieuwe plek eind 2017 zijn gerstenat brouwen. Komende maandag opent hij alvast zijn '540 vierkante meter muifelplezier' aan de Vikingenweg.

Lees verder bij de bron → Brabants Dagblad (woensdag 26 oktober 2016)

Wijziging statuten van de Vechtdal Brouwerij

Wijzigingen statuten en bestuur Stichting Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij een feit! Afgelopen vrijdag zijn de statuten van de Vechtdal Brouwerij officieel gewijzigd. Onder toeziend oog van Karolien Slurink-Spijker van Vechtstede Notarissen hebben Jos Verlaak en Wim Holsappel de nieuwe statuten ondertekend.

Lees verder bij de bron → Dalfsennet.nl (woensdag 26 oktober 2016)

Proeverij en presentatie D’Achouffe-brouwer in Amsterdam

Chris Bauweraerts, mede-oprichter van het Belgische Brasserie D'Achouffe -bekend van La Chouffe- houdt zondag 30 oktober een presentatie met proeverij bij Cause Beer Loves Food in Amsterdam. Deze wordt afgesloten met een 'parade' met alle deelnemers richting Proeflokaal Arendsnest, met een unieke Chouffe Houblon.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (woensdag 26 oktober 2016)

Bierverkoop Heineken stijgt vooral in westen en Azië

Bierbrouwer Heineken heeft in het afgelopen kwartaal op eigen kracht weer meer bier weten te verkopen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral duurdere biertjes gingen er beter in bij Europese en Amerikaanse consumenten.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (woensdag 26 oktober 2016)

Daler van de dag Heineken
Meer bier verkocht, lagere winst

Heineken heeft afgelopen kwartaal opnieuw meer bier verkocht ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop nam met 2 procent toe

Lees verder bij de bron → NRC.nl (woensdag 26 oktober 2016)

Omzetgroei Heineken slaat nog niet dood

Bierbrouwer Heineken heeft in het afgelopen kwartaal op eigen kracht weer meer bier weten te verkopen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral duurdere biertjes gingen er beter in bij Europese en Amerikaanse consumenten.

Lees verder bij de bron → Telegraaf.nl (DFT) (woensdag 26 oktober 2016)

Van Boxmeer langer bij Heineken

Heineken-topman Jean-François van Boxmeer gaat zijn contract bij de bierbrouwer met vier jaar verlengen. Zijn huidige verbintenis loopt tot april 2017. Als de aandeelhouders ermee akkoord gaan, blijft Van Boxmeer bestuursvoorzitter tot uiterlijk april 2021.

Lees verder bij de bron → Telegraaf.nl (DFT) (woensdag 26 oktober 2016)

Stadsbrouwerij Middelburg opent zondag

De de opening van Stadsbrouwerij Middelburg heeft even op zich laten wachten, maar zondag gaat de brouwerij aan de Korte Geere echt open.

Lees verder bij de bron → PZC.nl (woensdag 26 oktober 2016)

Investering in Brouwerij De Drie Hoefijzers Breda

De provincie Noord-Brabant, gemeente Breda en het Nationaal Restauratiefonds gaan samen investeren in de restauratie en herontwikkeling van Brouwerij De Drie Hoefijzers in Breda. De drie partijen doen dat in de vorm van een lening van ieder 1,37 miljoen euro aan de initiatiefnemer, TTRR. Na eerdere toezegging van Breda en het Restauratiefonds heeft nu ook de provincie dit besluit genomen. In de rijksmonumentale brouwerij komt een multifunctioneel concept voor werken, wonen en horeca.

Lees verder bij de bron → BNDeStem.nl (dinsdag 25 oktober 2016)

Ontdek de bierbrouwers van Groningen (video)

De eerste editie van Biertje voor Onderweg hadden we vorig jaar helaas gemist, maar ditmaal waren we erbij! Biertje voor Onderweg is een fietstocht langs vijf lokale bierbrouwerijen in de stad Groningen. Rockin’ Ludina Brewery, Brouwerij Martinus, Jotner, Bax Bier en Donder lieten ons hun meest speciale biertjes proeven en ze vertelden het verhaal achter hun brouwsels.

Lees verder bij de bron → Hanze Mag (dinsdag 25 oktober 2016)

De Bierfabriek vestigt zich in Apollo Hotel Almere

De Bierfabriek opent begin 2017 een derde vestiging. Na Delft en Amsterdam komt er nu een zaak in Almere, gesitueerd in Apollo Hotel Almere City, midden in het centrum van de stad.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (dinsdag 25 oktober 2016)

Brouwersduo Kompaan bouwt grote brouwfabriek in Den Haag (video)

Ooit begonnen Jasper Langbroek en Jeroen van Ditmarsch als kleine amateurs. Maar nu bouwen ze hun nieuwe bierbrouwerij in het Haagse bedrijvengebied Binckhorst om straks de op één na grootste brouwer van Zuid-Holland te zijn.

Lees verder bij de bron → omroepwest.nl (dinsdag 25 oktober 2016)

Bavaria brengt drie Belgische bieren naar Franse markt

Na de overname van de brouwerij Palm heeft Bavaria besloten om drie Belgische speciaalbieren van de brouwerij ook op de Franse markt te gaan verdelen. Het gaat daarbij over Brugge Tripel, Cornet en Rodenbach.

Lees verder bij de bron → RetailDetail.be (dinsdag 25 oktober 2016)

Rank a Brand beoordeelt Gulpener als Nederlands meest duurzame bier

In 2016 heeft de organisatie Rank a Brand van 33 biermerken de prestaties op het gebied van klimaatverandering en milieubeleid onderzocht. De algemene tendens is dat veel biermerken al aardig op weg zijn, maar nog veel ruimte hebben zich duurzamer te ontwikkelen. Van de bekendere merken die in Nederland verkrijgbaar zijn, scoort niet één een duidelijke voldoende. In totaal scoren 11 merken een C-label, wat wil zeggen dat ze redelijk op weg zijn richting duurzaamheid. Het best presterende merk in deze categorie is Gulpener. Dit merk krijgt 12 van de 23 punten.

Lees verder bij de bron → FoodHolland Nieuws (maandag 24 oktober 2016)

Geproost met 1e Wertha Bockbier

Weert heeft weer zijn eigen Wertha Bier. Met de komst van de Weerter Stadsbrouwerij aan de Parallelweg was het niet meer de vraag 'of', maar 'wanneer' Wertha Bier weer in Weert zou worden gebrouwen. Zondag proostte burgemeester Jos Heijmans in het Proeflokaal van de Weerter Stadsbrouwerij met het eerste glas Wertha Bockbier.

Lees verder bij de bron → Weertdegekste.nl (zondag 23 oktober 2016)

Succesvol biertje Geusz! komt met derde variant

Het Zoetermeerse biertje Geusz! sloeg vorig jaar zo goed aan, dat er dit weekend al een derde variant op de markt komt. "Dit is echt te gek."

Lees verder bij de bron → AD.nl (Regio Den Haag) (zaterdag 22 oktober 2016)

Over zombie-vikings en mooie madammen: Bierbrigadier aan de Telefoonstraat open

Za 22 okt: Bibble, Broken Dream, Call of Cthulhu, Pinterman, Hel & Verdoemenis, Zwarte Snorre, Mooie Madam, Thomas en Kenau, Funkstarter, Sexy Motherbocker. En, de mooiste, The Disciples of the Beer Ninja Clan Versus The Zombie Viking Army.
Het zijn allemaal namen voor het bier uit de kasten van De Bierbrigadier, de nieuwe speciaalbierwinkel die op zaterdagmiddag de deuren aan de Telefoonstraat opent.

Lees verder bij de bron → Brabants Dagblad (zaterdag 22 oktober 2016)

'Krat bier moet minimaal 8,40 euro kosten'

Bier is veel te goedkoop in Nederland. Er moet daarom een minimumprijs worden ingevoerd om alcoholmisbruik drastisch terug te dringen. Dat vindt STAP, het Nederlands instituut voor alcoholbeleid.

Lees verder bij de bron → BN De Stem (vrijdag 21 oktober 2016)

Kamer wil geen minimumprijs voor bier

Regeringspartijen VVD en PvdA zijn geen voorstander van een minimumprijs voor bier. STAP, het Nederlands instituut voor alcoholbeleid, plet hiervoor omdat supermarkten stunten met bier. Een flesje is al voor 20 cent te krijgen en dat werkt alcoholisme, criminaliteit en ziekteverzuim in de hand, vindt STAP.

Lees verder bij de bron → BNR Nieuwsradio (vrijdag 21 oktober 2016)

Horecanieuws: Biertank boven de bar kost geld, crowdfunding voor stadsbrouwerij

Stadsbrouwerij Jongens van de Wit is een crowdfundingactie begonnen om de brouwer en café in het Paleiskwartier te kunnen starten.

Lees verder bij de bron → Brabants Dagblad (vrijdag 21 oktober 2016)

Wichterbier 'It Lulke Wiif' krijgt erkenning als Wâldproduct

Een vriendenclub van twaalf mannen uit Burgum kwam tijdens een bierproefavond in 2015 op het idee om een bier te laten brouwen met wichters uit De Wâlden. Zo is Vereniging Brouwerij De Freonskip ontstaan die het wichterbier met de naam 'It Lulke Wiif' op de markt brengt.

Lees verder bij de bron → De Feanster (vrijdag 21 oktober 2016)

Achterhoeker brouwt bier met bubbels

De Achterhoekse bierbrouwer Steve Gammage maakt samen met een Duitse wijnbouwer champagnebier. De druiven en het net gebrouwen wit bier zitten op dit moment samen in de ketel.

Lees verder bij de bron → De Gelderlander (vrijdag 21 oktober 2016)

Crowdfunding campagne stadsbrouwerij Ambrass vordert goed

Nog 8.650 euro te gaan en Max Schreuder en zijn partner Yvonne van Breda hebben middels crowdfunding 65.000 euro vergaard om hun plannen met brouwerij Ambrass te verwezenlijken.

Lees verder bij de bron → Nieuws.nl (Sittard-Geleen) (vrijdag 21 oktober 2016)

Emelissebier overgenomen door Goese brouwerij

Het Emelissebier wordt binnenkort niet meer in Kamperland maar in Goes gebrouwen. De merknaam is verkocht aan de nieuwe brouwerij die komt in Slot Oostende in Goes.

Lees verder bij de bron → Omroep Zeeland (vrijdag 21 oktober 2016)

'Heineken is weer beter'

Heineken is niet langer de "zieke broeder" van de Europese drankproducenten. In zeven jaar tijd is de brouwer hersteld en verworden tot een "Quality Compounder". Dat schrijven analisten van Bernstein vrijdag in een rapport over Heineken.

Lees verder bij de bron → Telegraaf.nl (DFT) (vrijdag 21 oktober 2016)

STAP wil minimumprijs voor bier

Het moet een einde komen aan het gestunt met bierprijzen, aldus het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP. Om alcoholmisbruik terug te dringen moet er een minimumprijs voor bier worden ingevoerd.

Lees verder bij de bron → Telegraaf.nl (DFT) (vrijdag 21 oktober 2016)

Vriendenbock Alkmaar | 4 en 5 november 2016

Bockbier is in Nederland een gewild bier in de maanden oktober t/m januari. Het bier wordt alleen in die periode verkocht.
Kijk voor meer informatie op www.vriendenbock.nl.

Lees verder bij de bron → Alkmaarsdagblad.nl (donderdag 20 oktober 2016)

Bierbrouwen kan veel duurzamer

Het biertje is lang niet duurzaam genoeg. Milieubewuste consumenten kunnen producten van Bavaria, Duvel en Leeuw Bier beter mijden, zegt de Europese merkenvergelijker Rank a Brand.

Lees verder bij de bron → Trouw.nl (donderdag 20 oktober 2016)

Nieuw bier volgens eeuwenoud recept

Bier brouwen ging in de middeleeuwen anders dan tegenwoordig. Voor Rock City Beers was het dan ook een uitdaging om een hoppenbier, zoals dat 500 jaar geleden in Amersfoort werd gebrouwen, na te maken. Maar het is gelukt.

Lees verder bij de bron → AD.nl (woensdag 19 oktober 2016)

Kleine brand bij Bavaria

Er heeft vanmorgen een kleine brand gewoed bij Bavaria. Rond 11.00 uur is het sein brandmeester gegeven. Bij de brand vielen geen gewonden. Zowel de brandweer als het team van Bavaria zelf is ter plaatse.

Lees verder bij de bron → DeMooiLaarbeekKrant (woensdag 19 oktober 2016)

Kleine smeulbrand bij Bavaria Brouwerij in Lieshout

Bij de Bavaria Brouwerij in Lieshout was er woensdagochtend rond half tien een kleine smeulbrand in de isolatie van de mouterij op de derde etage. De oorzaak van de brand ligt zeer waarschijnlijk in laswerkzaamheden die tot dinsdagavond duurden.

Lees verder bij de bron → ED.nl (woensdag 19 oktober 2016)

Bierbrouwer Hofbräu München neemt afstand van Oktoberfest Niederlande op Malieveld

De Duitse bierbrouwer Hofbräu München neemt afstand van het Oktoberfest Niederlande dat volgende week op het Malieveld wordt gehouden.

Lees verder bij de bron → Den Haag FM (woensdag 19 oktober 2016)

Oktoberfest Arnhem moet site aanpassen van Hofbräu

De organisatoren van Oktoberfest Niederlande, die behalve in Den Haag en Groningen ook in Arnhem een feest willen organiseren, hebben hun site moeten aanpassen op last van bierbrouwer Hofbräu München.

Lees verder bij de bron → De Gelderlander (woensdag 19 oktober 2016)

Bier en Spijs: Easy IPA met een pittige rijsttafel

Wat is je favoriete speciaalbier en wat eet je erbij? Misset Horeca vroeg het kenners, liefhebbers en professionals. In het laatste deel van deze serie: Rick Kempen, sr. export manager Bier&Co en biersommelier: Easy IPA met een pittige rijsttafel.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (woensdag 19 oktober 2016)

PvdA maakt zich zorgen over actie sparen voor bier in café

De PvdA vindt de nieuwe reclame van Heineken maar niets. De sociaaldemocraten vrezen dat de spaaractie voor 'biertegoed' in het café aanzet tot meer drinken.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (woensdag 19 oktober 2016)

Geeft wijn na bier plezier en bier na wijn venijn?

Sommige Nederlanders nemen na het drinken van wijn geen bier. De reden hiervoor is het gezegde: 'Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier'. Maar is deze volkswijsheid wel op waarheid berust?

Lees verder bij de bron → Nieuws.nl (woensdag 19 oktober 2016)

'Beste bockbier' wordt niet verder ontwikkeld

Brouwerij Rodenburg gaat het recept van IJsselbock niet verder ontwikkelen. Dat vertelde eigenaar Steve Gammage nadat het bier zaterdag voor de vierde keer een prijs won voor lekkerste bockbier.

Lees verder bij de bron → De RestaurantKrant (woensdag 19 oktober 2016)

Organisatie Oktoberfest past site aan na schending auteursrecht Duitse brouwer

De Noord-Hollanders achter het bedrijf Oktoberfest Niederlande hebben hun website volledig omgegooid, nadat de juridische afdeling van de bierbrouwer Hofbräu had geëist dat de site offline gehaald zou worden vanwege het misbruik van hun beeldmerk.

Lees verder bij de bron → RTV NH | Noord Holland (woensdag 19 oktober 2016)

Wedergeboorte voor Weerts Wertha-bier

Weerts eigen biermerk Wertha komt weer terug.

Lees verder bij de bron → 1limburg.nl (dinsdag 18 oktober 2016)

Neem een kijkje in de keuken van Bavaria

Exclusief voor abonnees
Al generaties lang brouwt Bavaria met veel plezier bier. ED Club biedt lezers nu een exclusief kijkje in de keuken van deze wereldberoemde brouwerij. Ontdek tijdens de ED Club biertour de geheimen van het bierbrouwen. En natuurlijk mag u ook proeven!

Lees verder bij de bron → ED.nl (dinsdag 18 oktober 2016)

Softwarebedrijf IBM 'berekent' recept voor nieuw Gronings stadsbiertje

Aan de hand van een aantal aan Groningen en de Groningers toegeschreven eigenschappen hebben medewerkers van het IBM Client Innovation Center in Groningen het recept voor het ultieme Groningse stadsbiertje 'berekend'. IBM in Londen is dermate positief over het project dat het ook voor de Britse hoofdstad op dergelijke wijze een recept voor een eigen biertje wil laten bepalen. Het nieuwe biertje wordt in november op het toekomstfestival Let's Gro onthult.

Lees verder bij de bron → FoodHolland Nieuws (dinsdag 18 oktober 2016)

Nieuw Goors biertje in de verkoop

Het is een speciaal biertje van lokale bodem. Het nieuwe Goorse gerstenat.

Lees verder bij de bron → Goors Nieuws (dinsdag 18 oktober 2016)

Forel met bockbier

Nu de gevangenis vol Noren zit, is de brouwerij eigenlijk de enige reden die ik kan bedenken om een tochtje naar Veenhuizen te ondernemen. Het is een keurig aangeharkt dorp, waar je gelukkig niet doorheen hoeft als je een biertje wilt drinken in de brouwerij.

Lees verder bij de bron → Liwwadders (dinsdag 18 oktober 2016)

Recept 'beste bockbier' uit Rha uitontwikkeld (video)

Brouwerij Rodenburg gaat het recept van IJsselbock niet verder ontwikkelen. Dat vertelt eigenaar Steve Gammage nadat het bier zaterdag voor de vierde keer een prijs won voor lekkerste bockbier.

Lees verder bij de bron → Regio8 (dinsdag 18 oktober 2016)

Organisatoren Oktoberfesten misbruiken naam en logo Duitse bierbrouwer

De Noord-Hollandse organisatoren van diverse Oktoberfesten misleiden hun bezoekers. Ten onrechte wordt op de website de suggestie gewekt dat Hofbräu München organisator van hun bierfeesten in Groningen, Den Haag en Arnhem is. De brouwer eist dat de site offline gaat, laat Hofbräu aan NH weten.

Lees verder bij de bron → RTV NH | Noord Holland (dinsdag 18 oktober 2016)

Primeur Balkums bier op PINT Bokbierfestival

Berlicum (Sint-Michielsgestel): Nederland telt op dit moment 422 brouwerijen (waarvan 201 brouwerijhuurders). Elk weekend is er wel een bierfestival, een speciaal-bier bij je eten bestellen is de normaalste zaak en hop is hip. De bierrevolutie is in volle gang en ook onze omgeving doet mee! Na 47 jaar heeft ook Berlicum weer een brouwerij. Na de sluiting van brouwerij Godschalx in 1969 is vanaf heden Uthoka Brouwstudio te vinden op het kleinschalige bedrijventerrein aan de rand van Berlicum aan de Nederhof 3A.

Lees verder bij de bron → Thuis in het nieuws (dinsdag 18 oktober 2016)

Sijf komt met Rotterdamse primeur: Duvel op tap

Droom menig bierdrinker in vervulling. Verbazing en een tikkie ongeloof voor de doorgewinterde bierdrinkers onder ons; het meest gedronken speciaalbier Duvel stroomt vanaf morgen door de tapleidingen van de Rotterdamse kroeg Sijf!

Lees verder bij de bron → Dichtbij.nl (Rotterdam) (maandag 17 oktober 2016)

Lekkerste Bockbier van Nederland komt uit Bronkhorst

Het lekkerste Bockbier van Nederland komt dit jaar uit Bronkhorst. IJsselbock van de Bronkhorster Brewing Companie kwam als beste uit de test van de 'Standaard Bockbieren'. Heimdall IRB van Brouwerij Walhalla werd het best gewaardeerd in de categorie Zwaar Bockbier.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (maandag 17 oktober 2016)

MHCU heeft eigen jubileum biertje

De Mixed Hockey Club Uitgeest, MHCU, viert dit jaar haar 40 jarig lustrum en gaat hun eigen bier brouwen. Dit werd vrijdagavond 14 oktober bekend gemaakt tijdens een bierproeverij voor leden, vrijwilligers, sponsors en oud-leden.

Afbeelding website www.mhcu.nl
Afbeelding website www.mhcu.nl

Lees verder bij de bron → Omroep Stichting Uitgeest 106FM (maandag 17 oktober 2016)

Brewpub Café Rad van Wageningen

Het lijkt een goed bewaard geheim, want veel Wageningers weten nog niet dat hun stad sinds kort een echte brewpub heeft: Café Rad van Wageningen. De brewpub is eigendom van Brouwerij Wageningen die sinds drie jaar actief is.

Lees verder bij de bron → Stad Wageningen (maandag 17 oktober 2016)

Bronckhorster IJsselbock is het lekkerst

De Bronckhorster IJsselbock is uitgeroepen tot het lekkerste bockbier van Nederland. Een jury bestaande uit 120 consumenten koos het bier uit Rha als lekkerste uit tientallen inzendingen.

Lees verder bij de bron → Regio8 (zondag 16 oktober 2016)

UPDATE: Naam nieuwe brouwerij Groenlo bekend: Brouwersnös

De kogel is door de kerk. Villa Adriana is aangekocht door de initiators van de nieuwe brouwerij, Jos Oostendorp en de neven Andries en Frans de Groen. De brouwerij heeft nu ook een naam: Brouwersnös.

Lees verder bij de bron → Groenlose Gids (zaterdag 15 oktober 2016)

Wertha Bier weer terug in Weert

Weert heeft weer zijn eigen Wertha Bier. Met de komst van de Weerter Stadsbrouwerij aan de Parallelweg 143 was het niet meer de vraag ‘of’ maar ‘wanneer’ Wertha Bier weer in Weert zou worden gebrouwen. Op 23 oktober tapt burgemeester Jos Heijmans in het Proeflokaal van de Weerter Stadsbrouwerij het eerste glas Wertha Bockbier.

Lees verder bij de bron → Nederweert24 (zaterdag 15 oktober 2016)

Brouwerij 1573 opent deuren op 19 oktober

Brouwerij 1573 opent na vele probeersels en proeven eindelijk haar deuren. De eerste 1.000 liters zwaar blond zijn gebrouwen - volgens eigen recept natuurlijk - en daar hoort een feestje bij. Dat feestje vindt plaats op 19 oktober om 20:00 uur in Proeflokaal De Kleine Deugniet aan de Koorstraat.

Lees verder bij de bron → Alkmaar Centraal (vrijdag 14 oktober 2016)

'Proost op bierdrinken, het is een machtig interessante wetenschap'

De ogen van Rianne Joosse glinsteren als ze het glas Triple d'Anvers aan haar mond zet. De oogleden zakken iets als het vocht ‒ aangeprezen als brutaal en uitbundig, maar met een heel groot hart ‒ naar binnen glijdt. Rianne Joosse uit Roosendaal noemt zichzelf een biergenieter.

Lees verder bij de bron → BNDeStem.nl (vrijdag 14 oktober 2016)

Gezocht! Het lekkerste huisbier van Nederland

Voor de vijfde keer gaat Entree Magazine op zoek naar het Lekkerste Huisbier van Nederland. Dus schenkt u dit? Meld uw brouwsel dan nu aan en maak kans op roem en erkenning.

Lees verder bij de bron → Entree Magazine (vrijdag 14 13 oktober 2016)

Entree | Entree Magazine

www.entreemagazine.nl

Entree is in 2014 ontstaan door de samenvoeging van drie vaktitels: Horeca Entree, Proost en Venuez. Inmiddels is Entree het grootste vakblad voor de Nederlandse horeca.

Bier en Spijs: IPA met blauwe schimmelkaas

Wat is je favoriete speciaalbier en wat eet je erbij? Misset Horeca vroeg het kenners, liefhebbers en professionals. In deel 10 van deze serie: Fiona de Lange, master biersommelier en zytholoog: IPA met blauwe schimmelkaas.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (vrijdag 14 oktober 2016)

Amsterdamse brouwerij Troost opent vestiging in werfkelder: "Deze plek ga je niet zo snel vergeten"

De succesvolle Amsterdamse brouwerij Troost gaat een vestiging beginnen in Utrecht. In een werfkelder, waar precies blijft nog even geheim, moet in het voorjaar van 2017 in het centrum van Utrecht een bijzondere plek verrijzen. "We zijn een beetje verliefd geworden op de stad."

Lees verder bij de bron → De Utrechtse Internet Courant (vrijdag 14 oktober 2016)

Bronwater en gagel uit de Friese Wouden bezorgen Kâld Kletske Galjes

'Fries bier van het jaar 2017'. Die titel verleent het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, aan Kâld Kletske Galjes, gagelbier van Brouwerij De Hoge Stins van Sytze Hoogstins uit Burgum. De titel zou al eerder aan dit ongefilterde en ongepasteuriseerde biertje uit de Friese Wouden worden verleend. Dat ging deze zomer niet door omdat de nieuwsdienst van het promotiebureau geen foto's kon maken van het brouwproces als bewijs van originaliteit (gagel als unieke smaakmaker naast bitterhop) en streekgebondenheid (water uit de Friese Wouden en brouwen in de Friese Wouden).

Lees verder bij de bron → Fries Nieuws (donderdag 13 oktober 2016)

Crowdfunding gestart voor Stadsbrouwerij en -café Den Bosch

Een stadsbrouwerij in Den Bosch, met eetcafé. Dat is het ideaal van Erwin de Wit en Aafje Gommers. Om dat doel te realiseren wordt een beroep op crowdfunding. Via een campagne wil het duo minimaal 80.000 euro ophalen.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (donderdag 13 oktober 2016)

Nederlanders drinken steeds minder

Uit de meest actuele cijfers afkomstig uit het laatste onderzoek 'Society at a Glance 2016' van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) blijkt dat Nederlandse jongeren behoren tot de minst extreme drinkers van Europa.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (donderdag 13 oktober 2016)

Oeps, foutje: gratis bier bij de AH in Dalfsen

Dalfsenaren waren blij verrast toen zij donderdagochtend De Dalfser Courant opensloegen: gratis bier bij de Albert Heijn in het dorp. Helaas bleek die droom van korte duur. De drukkerij had een fout gemaakt tijdens het maken van de krant. Niet 0,00 euro maar 8,69 moeten consumenten betalen voor een krat Grolsch met 24 flesjes.

Lees verder bij de bron → de Stentor (donderdag 13 oktober 2016)

Brouwerij Noordt opent bierlokaal en komt met eigen worst

De Rotterdamse bierbrouwer Peter Rouwen is in zijn nopjes. Na maanden van klussen is het biercafé Noordt op Tap van Brouwerij Noordt open.

Lees verder bij de bron → AD.nl (woensdag 12 oktober 2016)

Nieuw bier van honing uit Asten

Vier bijenhouders van Sint Ambrosius uit Asten leverden honing voor het nieuwe biertje Elixir.
Dat heeft geen zoete maar een kruidige smaak, bleek woensdagmiddag bij de presentatie in slijterij Astein.

Lees verder bij de bron → ED.nl (woensdag 12 oktober 2016)

Overname Koninklijke Grolsch door Asahi Group Holdings definitief

Het Japanse Asahi Group Holdings heeft woensdag 12 oktober de overname van het Nederlandse Koninklijke Grolsch, het Italiaanse Birra Peroni en het Engelse Meantime afgerond. Deze bedrijven zullen samen met Miller Brands UK, SABMiller Brands France en Grolsch Canada de nieuwe Europese divisie Asahi Europe Ltd gaan vormen.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (woensdag 12 oktober 2016)

Velden krijgt eigen dorpsbier

Velden krijgt eigen bier met de naam Scholsen Ties. Het bier is vernoemd naar Matthias van Lipzig, de laatste ambachtelijke bierbrouwer uit Velden. De creatie wordt binnenkort gepresenteerd.

Lees verder bij de bron → Omroep Venlo (woensdag 12 oktober 2016)

SpierBierbrouwerij uit Mijdrecht beste van provincie

De SpierBierbrouwerij uit Mijdrecht is door Untappd, een app om bier te beoordelen, uitgeroepen tot de beste brouwerij van de provincie Utrecht. De brouwerij krijgt het cijfer 3,6 op een schaal van 5. Dat schrijft de website Business Insider.

Lees verder bij de bron → RTV Ronde Venen (woensdag 12 oktober 2016)

Bier in Nederland: dit zijn de beste brouwerijen per provincie

Bierbrouwen is booming. In tien jaar tijd is het aantal brouwerijen in Nederland verviervoudigd, tot zo’n 450 in 2016.

Lees verder bij de bron → Business Insider Nederland (dinsdag 11 oktober 2016)

Belgen enthousiast over Duvel-primeur in Utrecht

Het Utrechtse café Olivier heeft sinds maandag een installatie waarmee Duvel-bier getapt kan worden. En dat is een wereldprimeur.

Lees verder bij de bron → RTV Utrecht (dinsdag 11 oktober 2016)

Verkoop Grolsch en Peroni aan Asahi afgerond

Brouwer SABMiller, die is gefuseerd met AB InBev, heeft de verkoop van de merken Grolsch, Peroni en Meantime aan het Japanse Asahi Group afgerond.

Lees verder bij de bron → Telegraaf.nl (DFT) (dinsdag 11 oktober 2016)

"Amersfoort wordt weer een echte brouwstad"

Amersfoort is een brouwerij rijker. Een kleine, dat wel. De pico-brouwerij Eric's Craft Beer opende deze maand officieel haar deuren in markthal Het Lokaal.

Lees verder bij de bron → AD.nl (maandag 10 oktober 2016)

Wereldprimeur! Olivier eerste café met Duvel van tap

Duvel, hét Belgisch blond bier, werd tot vandaag alleen geschonken uit de fles. Wij spraken met bedrijfsleider Johan Schmit en assistent bedrijfsleider Jacob Andela van Café Olivier over waarom zij met de eer mogen strijken als eerste café met Duvel op tap.

Lees verder bij de bron → Frisse Mosterd (maandag 10 oktober 2016)

Bierfabriek is verhuisd en gaat uitbreiden

Bierfabriek Amsterdam, het trendsettende horecaconcept van een microbrouwerij in een restaurant, is verhuisd naar een groter pand, dat van voormalig Brasserie Harkema.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (maandag 10 oktober 2016)

Grote brand in De Bierfabriek Delft

Vlam in de pan heeft zaterdagavond een fikse brand veroorzaakt bij De Bierfabriek in Delft. De zaak in centrum van de stad moest ontruimd worden en drie mensen zijn met een hoogwerker uit het pand gehaald. Er zijn geen gewonden.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (maandag 10 oktober 2016)

Leven in de brouwerij bij Den Witte Haen (video)

Ter ere van hun 10-jarig bestaan heeft Den Witte Haen samen met zorginstelling Philadelphia twee biertjes gebrouwen. De biertjes heten 'Kuke Le Q' en 'Toq Toq'.

Lees verder bij de bron → RTV Dordrecht (maandag 10 oktober 2016)

Kapsalon komt met eigen bier

In verband met het 110-jarige bestaan van Jon Karelse Intercoiffure werden er vandaag twee eigen flesjes "Bar-Bier" gepresenteerd. "We vonden het wel toepasselijk om naast speciale aanbiedingen nu exclusief twee eigen flesjes 'Bar-Bier' te laten bottelen. De ene is een witbiertje en de andere een tripel. Als je een afspraak maakt, kan je ze proeven." aldus de broers Robert en Ronald Bis van de vestiging in Veenendaal.

Lees verder bij de bron → VeenendaalseKrant.nl (maandag 10 oktober 2016)

Twintigste Nationale Bokbierdag: meer bezoekers, meer bier en nòg meer plezier

Een dikke geur van frituur en bokbier hangt boven Zutphen. De straten dreunen, de muren trillen. Orkesten en livemuziek wisselen elkaar af. Er wordt gelachen, gedanst en vooral geproost: de herfst kan beginnen.

Lees verder bij de bron → Contact (Bronckhorst Noord) (zondag 9 oktober 2016)

Aalten steunt met verkoop exclusief bier projecten op Lombok

Eenmalig gaan 250 flessen van het bijzondere bier Scot in de Roos in Aalten in de verkoop.

Lees verder bij de bron → de Gelderlander (zondag 9 oktober 2016)

'De Bierfabriek' ontruimd na zeer grote brand (video)

Op het moment woedt er een flinke brand in 'De Bierfabriek' aan de Burgwal.
Rond half acht brak er brand uit in het restaurant waar het op dat moment vol zat met gasten. Alle gasten werden direct geëvacueerd.

Lees verder bij de bron → Regio15.nl (zaterdag 8 oktober 2016)

Bockbier en eten: herfstige inspiratie

Herfstbossen die in vuur en vlam lijken te staan: we kennen de beelden vooral uit Canada en Nieuw-Engeland. Met de natuur op z’n uitbundigst, genieten we het liefst buiten van dit uitbundige toetje van de zomer. Met gulle Indian summer-gerechten en bijpassende bieren.

Lees verder bij de bron → Entree Magazine (vrijdag 7 oktober 2016)

Locus Publicus, fijn authentiek tussen al dat hipstergeweld

Tweehonderd bieren en een uitstekend sfeertje, zelfs op een maandagavond. Kroegrecensent Eric Oosterom vermaakte zich prima. Maar helaas, voor een poes zit je bij Locus verkeerd.

Lees verder bij de bron → Erasmus Magazine (vrijdag 7 oktober 2016)

Amstel brengt ode aan oprichters

Charles de Pesters en Johannes van Marwijk Kooy waren niet alleen zwagers, maar ook beste vrienden. En zoals dat vaak gaat, ontstonden ook bij dit tweetal de meest inspirerende ideeën bij een potje bier. Na een avondje doorzakken, besloten de mannen dat er niet genoeg bier op de wereld was om hun boezemvriendschap te vieren en dat het tijd werd om zélf te gaan brouwen.

Lees verder bij de bron → Lunchroom (vrijdag 7 oktober 2016)

Bier en Spijs: Weizen met zomerse salade

Wat is je favoriete speciaalbier en wat eet je erbij? Misset Horeca vroeg het een tiental kenners, liefhebbers en professionals. In deel 8 van deze serie, Ivo Thijssen, biersommelier en Bierproeven.nu: weizen met een zomerse salade.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (vrijdag 7 oktober 2016)

De ziel van de brouwer (video)

Het bier van Hertog Jan is bier met karakter. Het is de ziel van de brouwer die je proeft. Wie zijn de mensen achter de drank?

Lees verder bij de bron → Vrij Nederland (vrijdag 7 oktober 2016)

Twentse Bierbrouwerij komt met eigen koffiemerk

De Twentse Bierbrouwerij introduceert haar eigen koffiemerk, Twents koffie. Ontstaan uit een samenwerking tussen barista Martin Krabbe van Deac Cafema en Bierbrouwer Frank Hendriks van de Twentse Bierbrouwerij.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (donderdag 6 oktober 2016)

Solaes bier is klaar om te knallen!

Jan-Willem Kramer, Joost van Welsenis en Cees de Knegt schrijven geschiedenis door het eerste officiële Flakkeese bier in 200 jaar te brouwen: Solaes. Hoewel de mannen nog één vergunning missen zijn ze al volop bezig. "Op dit moment brouwen we gewoon nog even thuis." Al scheelt dat wel heel veel. Thuis mag je 100 liter per maand brouwen en in een brouwerij als die van Solaes is er de mogelijkheid tot het brouwen van 500 liter bier met een opslag van 1500 liter per maand.

Lees verder bij de bron → Ons Eiland Goeree-Overflakkee (donderdag 6 oktober 2016)

Ricardo van Ede opent bockbierrestaurant

Ricardo van Ede opende gisteren in Amsterdam een tijdelijk bockbierrestaurant in Amsterdam. Hij wil bockbier daarmee meer onder de aandacht brengen.

Lees verder bij de bron → Entree Magazine (woensdag 5 oktober 2016)

'Mexicaanse biertwist Heineken en ABInbev'

Brouwerij Modelo wijst Heineken’s claim van de hand dat concurrent Tecate op het punt staat Corona te onttronen als meest verkochte biermerk in het Latijns-Amerikaanse land. Dat meldde De Telegraaf woensdag.

Lees verder bij de bron → IEX.nl (woensdag 5 oktober 2016)

Bier en Spijs: Plato 18.25 met pasa quattro formaggi

Wat is je favoriete speciaalbier en wat eet je erbij? Misset Horeca vroeg het een tiental kenners, liefhebbers en professionals. In deel 7 van deze serie Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener: Plato 18.25 met pasta quattro formaggi.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (woensdag 5 oktober 2016)

Heineken stopt productie in Kaliningrad

Heineken stopt vanaf januari met de productie bij zijn brouwerij in het Russische Kaliningrad. Daardoor komen zeventig arbeidsplaatsen te vervallen. De betroffen werknemers krijgen compensatie.

Lees verder bij de bron → Telegraaf.nl (DFT) (woensdag 5 oktober 2016)

Slijterij op De Hurk in Eindhoven door als EDrinks

De slijterij in winkelcentrum De Hurk in Eindhoven is na het faillissement van keten Mitra doorgestart als zelfstandig bedrijf, onder de naam EDrinks. De E staat voor Eindhoven.

www.mitraslijterijvanbergen.nl/nl/cms/eindhovens-bierfestival-2016

Lees verder bij de bron → ED.nl (dinsdag 4 oktober 2016)

Biersommeliers verrijken héle horeca

Je ziet ze steeds vaker: biersommeliers. Fiona de Lange is met haar veelvuldige verschijning in de media misschien wel de meest zichtbare, maar wat doen al die andere? Ze werken in ieder geval niet alleen maar in restaurants. Het loont echt om minstens met een biersommelier om tafel te gaan."

www.stibon.nl

Lees verder bij de bron → Entree Magazine (dinsdag 4 oktober 2016)

Weekendtip: biertocht met herfstige biertjes

Het is nooit te vroeg om over het weekend na te denken en daarom hebben we een tip voor zaterdagavond: de bockbier editie van de Delftse biertocht. Het werkt volgens het welbekende principe; 6 café's, 6 biersoorten, 1 stempelkaart.

Lees verder bij de bron → indebuurt Delft (dinsdag 4 oktober 2016)

Jonge brouwers maken "bier van een ander karakter"

Ruud van den Brand (27), Jeroen van den Heuvel (28) en Joost van den Heuvel (25) brouwden drie jaar lang hun bier in een garage in Zeeland. Inmiddels hebben ze het bedrijf Hemelwater Craft Beer gestart. Het concept heeft al op verschillende festivals gestaan zoals het United Festival in Uden, het OMG! Festival in Sevenum, het Bourgondisch Speciaalbierfestival in Uden en het Speciaalbierfestival in Grave.

Lees verder bij de bron → Kliknieuws (Udens Weekblad) (dinsdag 4 oktober 2016)

Nederlandse topchef opent Nederlands eerste bockbierrestaurant

Topchef Ricardo van Ede opende maandag in Amsterdam het eerste tijdelijke bockbierrestaurant van Nederland. Van Ede wilt bockbier meer onder de culinaire aandacht brengen en als seizoensproduct omarmen.

Lees verder bij de bron → KnackWeekend.be (dinsdag 4 oktober 2016)

Speciaalbier door zusjes

Annamijn (18) en Josefien (16) Beijeman begonnen toen ze nog veel te jong waren om zelf te drinken al met het brouwen van bier. Samen met vader Wilfran, in een klein keteltje thuis. "We begonnen ermee omdat we het een leuk proces vonden: van verschillende ingrediënten een product maken."

Lees verder bij de bron → Telegraaf.nl (DFT) (dinsdag 4 oktober 2016)

UvA-studenten maken brood van bierafval

Vier studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) maken brood van het restproduct van bier. 'BrouwBrood', wordt het genoemd. Het duurzame en gezonde brood wordt gemaakt in samenwerking met een brouwerij en bakkerij.

Lees verder bij de bron → Univers - The independent news website of Tilburg University (dinsdag 4 oktober 2016)

Bokbierseizoen op traditionele wijze geopend (fotoseries)

Op traditionele wijze werd vandaag het bokbierseizoen van Bavaria geopend. Nadat het eerste vat werd aangeslagen, genoten de genodigden van het heerlijke bier.

Lees verder bij de bron → DeMooiLaarbeekKrant (maandag 3 oktober 2016)

Brouw thuis je eigen bier (video)

Liefhebbers van speciaalbier opgelet: met de nieuwe bierbrouwmachine iGulu kun je thuis gemakkelijk je eigen bier brouwen. Met het apparaat kun je bijgeleverde recepten volgen, maar ook volledig je creativiteit de vrije loop laten.

Lees verder bij de bron → Nieuws.nl (Breda) (maandag 3 oktober 2016)

Bier brouwen met enzymen spaart milieu

Bierbrouwers kunnen het milieu sparen door ongemoute gerst en enzymen te gebruiken in plaats van gemoute gerst. Dat schrijven Laura van Donkelaar en andere onderzoekers van Levensmiddelenproceskunde en het Institute for Sustainable Process Technology in het tijdschrift Energy.

Lees verder bij de bron → Resource (maandag 3 oktober 2016)

Eerste vat Bommels bokbier aangeslagen door burgemeester van den Bosch

Burgemeester Albert van den Bosch sloeg zaterdag het eerste vat bokbier van Zaltbommelse bodem aan.

Lees verder bij de bron → Oké FM (zondag 2 oktober 2016)

Bokbier proeven: La Trappe favoriet

In De Landskeuken op landgoed Mensinge vloeide het bier zondag rijkelijk. Bokbier, om precies te zijn.

Lees verder bij de bron → Roder Journaal (zondag 2 oktober 2016)

Luidt de herfst in met het Bockbier Festival

De vierde editie van Amersfoorts Bockbier Festival staat voor de deur. Het Krankeledenplantsoen naast Onze Lieve Vrouwetoren wordt dan omgetoverd tot een sfeervolle biertuin. Bezoekers kunnen ongedwongen genieten. Ook van de meer dan veertig verschillende bockbieren. Vanaf vrijdag 7 oktober om 16.00 uur worden de eerste bieren getapt. Tot zondag 9 oktober is het festival geopend tot 23.00 uur.

Lees verder bij de bron → DeStadAmersfoort.nl (zaterdag 1 oktober 2016)

'Heinekens Tecate in Mexico groter dan Corona'

Dolf van den Brink maakte indruk met succesvolle turn-arounds in Congo en de VS. Fortune schaarde de jonge manager zelfs in haar rijtje 40 under 40. Nu leidt hij Heineken Mexico: de grootste werkmaatschappij van het bierconcern. In Mexico is een directe confrontatie met aartsrivaal Anheuser Busch Inbev (ABI).

Lees verder bij de bron → DFT | Telegraaf.nl (zaterdag 1 oktober 2016)

Nederlands biernieuws » 2016 • 10

Online sinds 2 augustus 2016
nederlandsbiernieuws.nl
nederlandsbiernieuws@brabantsbier.eu

Meer biernieuws via deze links:
Nederlands biernieuws » 2016.09
Brabantsbier.eu » Noordbrabants biernieuws
Nederlandse Brouwers » Nieuws
Belgischbier.eu » Biernieuws
Bierflash.be » Actueel biernieuws

Bierliteratuur

Bierliteratuur Nederland (pdf)
Bierliteratuur Noord-Brabant (pdf)
Bierliteratuur België (pdf)

Wacho's BierBrief

Den BierBrief downloaden
Downloaden (pdf)

Wacho's BierBrief verschijnt wekelijks en is rijkelijk gevuld met Belgisch en Nederlands biernieuws. Hier te downloaden of iedere week in uw mailbox. Stuur een naar Freddy (Wacho) Debels.
Alle verschenen Bierbrieven zijn ook via Belgischbier.eu en Forum Belgian Beer Board te lezen.

Zoeken

Search engine powered by FreeFind.

Met dank aan: Freddy (Wacho) Debels (), John Klijnholstz, William Roelens () en Eugène Straver voor het toesturen van artikelen.

www.cambrinus.nl

deds.nl

Download Firefox - Gratis webbrowser      Een snelle, veilige, makkelijk te gebruiken browser