WOUW! Luchtopnames Abdij Koningshoeven Tilburg Drone (La Trappe brouwerij)

La Trappe Trappist | Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven

Biertjes drinken en logeren in Utrechtse watertoren

In de voormalige watertoren aan de Lauwerhof 29 in de Utrechtse binnenstad moeten woningen en kantoorruimte komen. En, op termijn, een bierbrouwerij, een proeflokaal en een bed & breakfast. Dat zijn althans de plannen die de kopers van de toren ermee hebben.

Lees verder bij de bron → AD.nl (woensdag 30 november 2016)

Streekgebonden - Bier en Korvel (audio)

Lees verder bij de bron → Omroep Tilburg (woensdag 30 november 2016)

Dit is de beste brouwerij van Groningen: Bax Bier

Hij was op weg om docent geschiedenis te worden, maar nu runt Jeroen Bax zijn eigen brouwerij. Zijn bier Koud Vuur won vorig jaar zelfs een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge.

Lees verder bij de bron → Business Insider Nederland (dinsdag 29 november 2016)

Bierbrouwwedstrijd Brand 2017: Session IPA

Bierbrouwer Brand en bierconsumentenvereniging Pint organiseren voor de zesde keer de Brand Bierbrouwwedstrijd. Tijdens deze wedstrijd voor thuisbrouwers draait het ditmaal om het brouwen van de perfecte Session IPA. De winnaar krijgt de kans om met de meesterbrouwers van Brand, zijn of haar Session IPA te brouwen in de bierbrouwerij in Wijlre.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (dinsdag 29 november 2016)

Heineken gaat productie Vietnam vertwaalfvoudigen

Heineken is van plan de bierproductie bij zijn Vietnamese brouwerij Vietnam Brewery-Vung Tau te vertwaalfvoudigen. Met de forse verhoging wil de biergigant profiteren van de enorme groei van de bierconsumptie in het Aziatische land.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (dinsdag 29 november 2016)

Belgische bierbrouwer dwingt Amsterdams Pampus tot naamsverandering

De Amsterdamse brouwerij Pampus moet van naam veranderen. Ze worden gedwongen door het Belgische Huyghe, die vindt dat de Amsterdammers inbreuk maken op hun merkrecht. De Belgen brouwen bier met de naam Campus. En dus pleegt Pampus inbreuk op hun merkenrecht, claimen de Belgen.

Lees verder bij de bron → RTLZ (dinsdag 29 november 2016)

De Baarnsche Bierbrouwerij komt met 'vorstelijk' bier

"Het is een product voor en door Baarnaars." Pieter van de Graaf brengt eind van de week lokaal bier op de markt.

Lees verder bij de bron → Baarnsche Courant (maandag 28 november 2016)

Heineken draait bierkraan Vietnam fors open

Heineken is van plan de bierproductie bij zijn Vietnamese brouwerij Vietnam Brewery-Vung Tau te vertwaalfvoudigen. Met de forse verhoging wil de biergigant profiteren van de enorme groei van de bierconsumptie in het Aziatische land.

Lees verder bij de bron → BNDeStem.nl (maandag 28 november 2016)

Beervn.com (Everything about beer and breweries in Vietnam)

9, 10 en 11 december gratis Winterbier Festival in Den Haag

Het Oktoberfest op het Malieveld mocht dan helaas niet door zijn gegaan, toch kan er 9 t/m 11 december 2016 volop bier gedronken worden in Den Haag. Bij de Rootz wordt er namelijk een gratis Winterbier Festival gehouden.

Lees verder bij de bron → Den Haag Direct (maandag 28 november 2016)

Nieuwe directeur AB InBev Nederland

Martin Yntema volgt met ingang van januari volgend jaar Harm van Esterik op als Country Director Nederland van brouwerij AB Inbev. Van Esterik gaat vanaf die datum leidinggeven aan AB InBev Duitsland.

Hoofdkantoor van AB InBev Nederland in Breda
Hoofdkantoor van AB InBev Nederland in Breda

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (maandag 28 november 2016)

Bijna bier drinken in Slot Oostende

Het was letterlijk een spektakelstuk, maandag aan de Singelstraat in Goes. Met de nadruk op takel. Met behulp van een telescoopkraan zijn drie enorme stalen gist-lagertanks in Slot Oostende gehesen. En daarmee komt het moment dat er daadwerkelijk bier kan worden gebrouwen in het horecabedrijf in aanbouw een grote stap dichterbij.

Lees verder bij de bron → PZC.nl (maandag 28 november 2016)

Brouwerij Othmar in Ootmarsum: commercie en beleving gaan hand in hand

Het fraaie complex op het Commanderieplein in Ootmarsum is een aanwinst voor het stadje. Rechts gasterij met daarin de twee koperen brouwketels, links ervan de partyzaal en de doorgang naar het openluchtmuseum.

Lees verder bij de bron → Tubantia (maandag 28 november 2016)

Champagnebier, uniek in Nederland - en de Achterhoek heeft de primeur

Als je op het erf staat, hoor je het geklingel van de flessen uit Brouwerij Rodenburg in het Achterhoekse Rha. Binnen worden dit weekend maar liefst 3500 flessen champagnebier gevuld, voorzien van een dop en in grote kratten gestopt.

Lees verder bij de bron → Omroep Gelderland (zondag 27 november 2016)

Ruilbeurs van bierartikelen groot succes

Bij Stichting Bloemenwijk Schijndel was vandaag een ruilbeurs voor verschillende bierartikelen. De beurs werd gehouden in de gymzaal van de oude Vossenberg aan de Papaverstraat. Er kwamen tientallen bezoekers op af.

Lees verder bij de bron → TVSchijndel (zaterdag 26 november 2016)

Een maand lang bier testen

Met een aantrekkelijke Sint Bernardus trapten de deelnemers vrijdagavond in Cafe de Sluus de Biermarathon af. Vanaf 1 december gaan ze elke avond een speciaal biertje drinken en beoordelen. De beste belanden net als afgelopen jaar op de bierkaart van De Sluus.

Lees verder bij de bron → Zwartsluis Actueel (zaterdag 26 november 2016)

Bavaria neemt Amerikaanse importeur over

Bavaria gaat Latis Imports, een Amerikaanse importeur van Belgische speciaalbieren, overnemen. Hiermee speelt Bavaria in op de groeiende speciaalbierenmarkt in de Verenigde Staten.

Lees verder bij de bron → Entree Magazine (vrijdag 25 november 2016)

Huissens bier Hosenhym komt met eigen bockbier

De drie bevriende Huissenaren die onder de naam Hosenhym eigen bier op de markt brengen, presenteren deze vrijdagavond een derde variant. Na Weizen en Dunckel-Weizen komen ze om 19.00 uur in restaurant De Betuwe met bockbier.

Lees verder bij de bron → De Gelderlander (vrijdag 25 november 2016)

Bavaria breidt uit in VS met acquisitie Amerikaanse importeur

Bavaria zet haar internationale uitbreidingsstrategie door met de overname van Latis Imports, een Amerikaanse importeur van Belgische speciaalbieren. Hiermee speelt Bavaria in op de groeiende speciaalbierenmarkt in de Verenigde Staten.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (vrijdag 25 november 2016)

Grolsch gaat Japans bier nieuwe eigenaar brouwen

De Japanse bierfabrikant Asahi gaat een van zijn bekendste bieren Super Dry ook in Nederland brouwen. Het bier druppelt vanaf 2018 uit de brouwketels van Grolsch. De brouwerij nabij Enschede is de enige productielocatie van Asahi in Nederland, dat onlangs Grolsch inlijfde.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (vrijdag 25 november 2016)

Japans bier door leidingen bij Grolsch

De Japanse bierfabrikant Asahi gaat een van zijn bekendste bieren Super Dry ook in Nederland brouwen. Het bier druppelt vanaf 2018 uit de brouwketels van Grolsch. De brouwerij nabij Enschede is de enige productielocatie van Asahi in Nederland, dat onlangs Grolsch inlijfde.

Lees verder bij de bron → De Stentor (donderdag 24 november 2016)

Japans bier zal Grolsch niet verdringen

De nieuwe eigenaar van Grolsch, het Japanse brouwerijconcern Asahi, wil dat er vanaf 2018 ook Asahi Super Dry in Enschede gebrouwen wordt. Het lichte Super Dry is het succesvolste merk van Asahi in Azië. Het bier wordt momenteel in zo’n zeventig landen verkocht.

Lees verder bij de bron → Tubantia (donderdag 24 november 2016)

Hemelswater, van regen naar de tap! (audio)

Bij brouwerij DePrael in Amsterdam-West maken ze sinds dit jaar bier van regenwater.

Lees verder bij de bron → Amsterdam FM (woensdag 23 november 2016)

Winterse Bierproeverij op de Eem

Om bier te brouwen, heb je water nodig. Dus wat is er leuker dan dat bier vervolgens ook óp het water te proeven? Dat kan op zondag 18 december, wanneer de Lelie van Salonboot Amersfoort samen met Amersfoortse Gidsen uitvaart met de lekkerste lokale bieren aan boord!

Lees verder bij de bron → DeStadAmersfoort.nl (woensdag 23 november 2016)

‘s Werelds grootste brouwerijen willen u vooral alcoholvrij bier serveren

De grote brouwers van de wereld hernieuwen hun pogingen om het publiek aan te zetten alcoholvrije bieren te drinken. Eerdere pogingen in die richting zijn nochtans geen succes gebleken. De grote producenten denken echter dat er door de striktere alcohol-wetgeving en grotere interesse voor een gezonde levensstijl bij het publiek voor alcoholvrij bier nu wel een grote interesse kan worden opgemerkt.

Lees verder bij de bron → Express Businness (woensdag 23 november 2016)

Grolsch geeft winterseizoen een eigen bier

Grolsch brengt een nieuw bokbier op de markt: Grolsch Winterbok, met de zachtzoete kruidige smaak van honing en speculaas. Deze Winterbok betreft een speciale editie bokbier die uitsluitend de komende wintermaanden verkrijgbaar is. Met deze Winterbok geeft Grolsch nu ook het winterseizoen een eigen bier. Want wat het weer de komende maanden ook is, het is weer... om te genieten. Met de bokbieren van Grolsch.

Lees verder bij de bron → Nederlands MediaNieuws (woensdag 23 november 2016)

Brouwerij niet te spreken over Winterswijk

Bierbrouwerij Wentersch is niet te spreken over de gemeente Winterswijk, omdat de voormalige gymzaal waar de brouwerij in wil trekken mogelijk wordt gesloopt. Dit is een onderdeel van de herinrichting van het Eucalypta park, waarbij óf het gebouw Eucalypta óf de gymzaal naar de grond gaat.

Lees verder bij de bron → Regio8 (woensdag 23 november 2016)

Instock maakt van verspilde aardappels 'Pieper Bier' (video)

Hoe ga je aardappelverspilling tegen? Maak er bier van. Dat is precies wat het anti-voedselverspillingsrestaurant Instock deed. Mede-oprichter Freke van Nimwegen vertelt over het ontstaan 'Pieper Bier' in een blog.

Lees verder bij de bron → vmt (woensdag 23 november 2016)

» Brussels Beer Challenge: de bekroonde Nederlandse bieren «

Brouwerij Rufus lanceert derde bier: "Knoet"

De Heezer bierbrouwerij Rufus bestaat een jaar. Na de succesvolle introductie van het eerste biertje, de Macker en het tweede biertje, de Prufus komt Rufus deze week met het derde biertje, de Knoet. Een heerlijk donker bier dat volgens de kenners prima past in de serie van de Heezer bierbrouwerij.

Lees verder bij de bron → Heeze24 (dinsdag 22 november 2016)

'Grolsch verhoogt pilsprijs met 2,5 procent in 2017'

Een liter pils van Bierbrouwer Grolsch gaat in 2017 €2,87 kosten, een verhoging van 2,5 procent ten opzichte van dit jaar. Dat bevestigen bronnen aan Misset Horeca. De verhoging is lager dan voorgaande jaren, gemiddeld steeg een liter Grolsch de afgelopen tien jaar met 6 procent.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (dinsdag 22 november 2016)

Martinikerk opnieuw decor groots Bierdiner

Bierfestival Groningen presenteert op woensdag 19 april 2017 het grootste bierdiner van Nederland met streekbieren en streekproducten. In de Martinikerk in Groningen wordt de tafel gedekt voor ruim 600 bourgondisch ingestelde bierliefhebbers. Op het menu staan eerlijke streekproducten en bijpassende speciaalbieren uit het noorden.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (dinsdag 22 november 2016)

Brouwerij Spinoza uit Rijnsburg wint bockbiertest van Leidsch Dagblad

Brouwerij Spinoza uit Rijnsburg heeft de Leidsch Dagblad Regionale Bockbiertest gewonnen.

Lees verder bij de bron → Leidsch Dagblad (dinsdag 22 november 2016)

'Goede start' voor winnende Rijnsburgse brouwer Spinoza

Zijn vader zag het aankomen, maar zelf had Leon de Mooij van Brouwerij Spinoza niet verwacht dat zijn Herfstbock de test zou winnen. "Dit is een goede start", zegt De Mooij na de prijsuitreiking. "Het smaakt naar meer."

Lees verder bij de bron → Leidsch Dagblad (dinsdag 22 november 2016)

Bronckhorster brouwerij weer in de prijzen

De bierbrouwerij van Steve Gammage in Rha is wederom in de prijzen gevallen. Op de Brussels Beer Challenge mocht hij twee zilveren medailles en een eervolle vermelding in ontvangst nemen.

Lees verder bij de bron → Regio8 (dinsdag 22 november 2016)

Het bierkrattendoolhof op het TU/e-terrein staat weer overeind!

Hoera! Het bierkrattendoolhof op het TU/e-terrein staat weer overeind. Donderdag sneuvelde het bouwwerk van 12.000 kratten bier door de flinke wind. De TU/e hoopt dat het weer vrijdag meezit en dat het doolhof gewoon blijft staan.

Lees verder bij de bron → Dichtbij.nl (vrijdag 18 november 2016)

Bier brouwen in Villa Zomerdijk

Villa Zomerdijk in Velsen-Zuid houdt zondag een bier-evenement.

Lees verder bij de bron → IJmuider Courant (vrijdag 18 november 2016)

Heineken binnen twintig minuten in huis via Deliveroo

Consumenten in de Britse steden Londen, Cardiff en Bath kunnen hun dorst nu binnen twintig minuten lessen met Heineken-bier dankzij een samenwerking met Deliveroo. Het Nederlandse biermerk lanceert het platform Brew House.

Lees verder bij de bron → Twinkle Magazine (vrijdag 18 november 2016)

Bierbrouwerij Breda wordt de grootste bierproducent in West-Brabant

Breda krijgt er begin volgend jaar een nieuwe brouwerij bij.
Bierbrouwerij Breda, zoals het bedrijf heet, wordt de grootste bierproducent van West-Brabant.

Lees verder bij de bron → BNDeStem.nl (donderdag 17 november 2016)

Boekenpaus van campus nu Bierbrigadier

Koen Gijsbers sloot iets meer dan een jaar geleden de deuren van 'zijn' Studystore, waarmee een bekend gezicht van de campus verdween. Inmiddels heeft Koen een nieuwe onderneming in hartje centrum. Veel studenten zullen zijn nieuwe avontuur toejuichen: in plaats van studieboeken verkoopt hij voortaan speciaalbier.

Lees verder bij de bron → Univers - The independent news website of Tilburg University (donderdag 17 november 2016)

RTL past 'Oh Oh' aan na kritiek alcoholmisbruik

Na kritiek van onder meer de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA), past RTL de uitzendingen van 'Oh Oh daar gaan we weer' licht aan. De omroep verklaart haar maatschappelijke rol serieus te nemen.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (donderdag 17 november 2016)

Brouwer Wentersch bang voor sloop beoogd pand

Oprichter Michiel van de Vaart van de nieuwe bierbrouwerij Wentersch is bang dat het pand waarin hij zijn brouwerij wil onderbrengen, gesloopt gaat worden. Op zijn Facebook-pagina schrijft de brouwer dat hij daarom B & W van Winterswijk een brief heeft geschreven met het officiële verzoek de oude gymzaal aan de Jeugdkerkstraat te herbestemmen voor zijn brouwerij.

Lees verder bij de bron → RTV Slingerland (woensdag 16 november 2016)

Liefde voor bier van vader en zoon

Veel vaders en zonen drinken graag een biertje. Maar voor weinigen is het zo'n passie dat ze zelf een heuse brouwerij opstarten!
De liefde voor bier ontstond bij vader Herbert Rooymans en nu heeft hij ook zijn zoon Joeri aangestoken. Vrijdag 11 november werd dan ook brouwerij 'Pimpelmee' en de brouwerijwinkel geopend waar ze hun zelf gebrouwen bier verkopen.

Lees verder bij de bron → Grenskoerier (dinsdag 15 november 2016)

Kritiek op nieuwe slogan van Bavaria: 'Gewaagd en brutaal'

Welcome to the family

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP heeft kritiek op de nieuwe slogan 'Welcome to the family' van Bavaria. Volgens het instituut is de leus die maandag bekend werd gemaakt 'gewaagd en brutaal' en doet het voor alsof bier in de thuissituatie hoort.

Lees verder bij de bron → Omroep Brabant (dinsdag 15 november 2016)

Brouwerij Zeglis presenteert derde bier in De Kleine Deugniet

Op woensdag 16 november presenteert Brouwerij Zeglis haar derde bier in Proeflokaal De Kleine Deugniet in Alkmaar. Zinder is een rookbier en wordt gemaakt van mout die boven een houtvuur gedroogd is.

Lees verder bij de bron → Alkmaar Centraal (maandag 14 november 2016)

Nieuwe slogan Bavaria: Welcome to the family

Bavaria lanceert vandaag een nieuwe internationale campagne. Na dertig jaar wordt de slogan 'Zo, nu eerst een Bavaria' verruild voor 'Welcome to the family'.

Lees verder bij de bron → Brabants Dagblad (maandag 14 november 2016)

Zo. Nu eerst een nieuwe slogan

Bavaria stopt met de bekende slogan 'Zo. Nu eerst een Bavaria'. De Brabantse bierbrouwerij vond het na dertig jaar tijd voor een modernere boodschap en lanceerde maandag zijn nieuwe, internationale reclamecampagne.

Lees verder bij de bron → Brabants Dagblad (maandag 14 november 2016)


Zo, nu eerst een nieuwe slogan voor Bavaria: familie bindende factor in nieuwe campagne

Bavaria lanceert maandag een nieuwe internationale campagne. Na dertig jaar wordt de slogan 'Zo, nu eerst een Bavaria' verruild voor 'Welcome to the family'.
Daarmee wil 's werelds grootste onafhankelijke familiebrouwerij het relativerende gevoel vieren dat het samen drinken van een biertje oproept: wie je ook bent en waar je ook vandaan komt: je hoort erbij.

Lees verder bij de bron → Brabants Dagblad (maandag 14 november 2016)

12 redenen waarom Bavaria de beste brouwer ter wereld is

In onze eigen achtertuin ligt een fabriekje waar ze briljante dingen doen. In Lieshout staat de brouwerij (en het hoofdkantoor) van het geniale familiebedrijf Bavaria. Nou is het bier dat de Swinkeltjes brouwen an sich niet heel bijzonder, de manier waarop het aan en in de man gebracht wordt des te meer. Wij vinden, zonder dat we er overigens één cent voor krijgen, Bavaria de allerbeste brouwer ter wereld. Waarom?

Lees verder bij de bron → Dichtbij.nl (Helmond) (maandag 14 november 2016)

Omzet speciaalbier stijgt met 18 miljoen euro

Speciaalbieren zijn aan een enorme opmars bezig. In de eerste 41 weken van dit jaar is de omzet bij de gezamenlijke Nederlandse supermarkten €18 miljoen hoger dan vorig jaar in dezelfde periode.

Lees verder bij de bron → Distrifood.nl (maandag 14 november 2016)

Gulpener opent BrouwLokaal met bibliotheek en studielab

Bierbrouwerij Gulpener opent donderdag 1 december de deuren van haar splinternieuwe BrouwLokaal. Naast een microbrouwerij zullen er onder meer een smaakbibliotheek komen met ruim honderd wereldwijde bierstijlen, en een smaakbibliotheek.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (maandag 14 november 2016)

Bavaria gooit ouwe reclameleus eruit

Bavaria stopt met de bekende slogan 'Zo. Nu eerst een Bavaria'. De Brabantse bierbrouwerij vond het na dertig jaar tijd voor een andere boodschap en lanceerde maandag zijn nieuwe, internationale reclamecampagne.

Lees verder bij de bron → Telegraaf.nl (DFT.nl) (maandag 14 november 2016)

Bourgondisch stadje, bourgondisch bier

De Wijkse stadsbrouwerij De Dikke heeft als doel de oude Wijkse biercultuur levend te houden. Op basis van een ordonnantie uit 1495, brouwt De Dikke historisch kuitbier, bier op basis van haver. Een van de bieren van De Dikke is dit jaar zelfs uitgeroepen tot meest gewaardeerd speciaalbier van de provincie.

Lees verder bij de bron → 't Groentje Bunninks Nieuws (zondag 13 november 2016)

Nieuw bier van brouwerij in Groenlo over een jaar te proeven (video)

De brouwerij Brouwersnös in Groenlo zal pas in 2018 de deuren openen, maar het nieuwe bier zal al over een jaar te proeven zijn op de elfde van de elfde. Dat beloofde mede-eigenaar Andries de Groen vrijdagavond in brouwhuis De Lange Gang tijdens het eerste Tröntjesfestival, de opvolger van het schlagerfestival.

Lees verder bij de bron → De Gelderlander (zaterdag 12 november 2016)

Bierbrouwerij de Witte Os draait goed!

Ruim een jaar geleden presenteerde brouwerij De Witte Os, een gezelschap bierliefhebbers uit Edam-Volendam, haar eerst biertje.

Lees verder bij de bron → Groot-Waterland.nl (zaterdag 12 november 2016)

Zilver voor Steve Gammage's Bronckhorster Alternative

De Bronckhorster Brewing Company stond deze week vol in de schijnwerpers tijdens de BrauBeviale in Nürnberg, een van de grootste bierbeurzen ter wereld. Steve Gammage van de brouwerij uit Rha, gemeente Bronckhorst, kreeg een zilveren medaille overhandigd voor zijn bier de Bronckhorster Alternative.

Lees verder bij de bron → Contact Bronckhorst Noord (vrijdag 11 november 2016)

Friese student maakt circulair bier van oud brood

De Friese student Jornt de Boer verwerkt oud brood tot bier. Daarmee wil hij verspilling van brood tegengaan.

Lees verder bij de bron → Duurzaambedrijfsleven.nl (vrijdag 11 november 2016)

Leven in de brouwerij

Kees Volkers uit Houten schreef 'Utrecht Hop!', een gids over bierbrouwerijen in de provincie Utrecht. Hij combineerde daarmee zijn passie voor het brouwen van bier, de historie en het schrijven van wandelgidsen.

'Utrecht Hop!' meer informatie en bestellen via www.houtensbrouwcollectief.nl

Lees verder bij de bron → 't Groentje Houtens Nieuws (vrijdag 11 november 2016)

Getemde biergisten

Er zijn talloze gisten waarmee bier wordt gebrouwen. Ze zijn bepalend voor onder meer aroma, alcoholgehalte en smaak. Een onderzoek naar 150 biergisten brengt iets opmerkelijks aan het licht.

Lees verder bij de bron → National Geographic (vrijdag 11 november 2016)

Huttenkloas wil naar Albergen

Huttenkloasbier wordt waarschijnlijk binnenkort in Twente gebrouwen. Sallands Landbier Brouwerij in Raalte wil verhuizen naar Albergen. "We begonnen zes jaar geleden in een kelder en verdubbelen bijna elk jaar de omzet", zegt mede-oprichter Johan Nijhof uit Hengelo. "We willen blijven groeien en kunnen dat niet meer in Raalte."

Lees verder bij de bron → Tubantia (vrijdag 11 november 2016)

Zin om verschillende bieren te proeven?

Stichting Tashi Delek uit Rijsbergen houdt op 25 november een bierproefavond in het kader een geldinzameling te houden voor het waterproject in Nepal.

Lees verder bij de bron → Zundertse Bode (vrijdag 11 november 2016)

Glutenvrij bier Bavaria exclusief bij AH

Bavaria lanceert vandaag Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij. Het bier is alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Lees verder bij de bron → Distrifood (donderdag 10 november 2016)

Bavaria introduceert glutenvrij bier

Bavaria heeft een nieuwe primeur te pakken. Het familiebedrijf introduceert als eerste grote Nederlandse brouwer een glutenvrij biertje: Bavaria Premium Pilsner Glutenvrij.

Lees verder bij de bron → LevensniddelenKrant (donderdag 10 november 2016)

Bavaria komt met glutenvrij bier

Bavaria lanceert op donderdag Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij. Het familiebedrijf uit Lieshout is de eerste grote Nederlandse brouwer die een glutenvrij pilsener bier op de markt brengt.

Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij

Lees verder bij de bron → Marketing Online (donderdag 10 november 2016)

Alcoholbranche over 'Oh oh': RTL is erg hardleers

De Nederlandse alcoholbranche roept RTL op te stoppen met het uitzenden van 'Oh Oh Daar Gaan We Weer'. De Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (Stiva) heeft woensdag 9 november een brief aan RTL verzonden met deze oproep.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (donderdag 10 november 2016)

Lindeboom Herfstbock lekkerste bockbier van Europa

Lindeboom Bierbrouwerij wint goud én zilver op de Brau Beviale in Neurenberg. De gouden European Beer Star 2016 is toegekend aan de herfstbock van Lindeboom Bierbrouwerij uit het Limburgse Neer.

Lees verder bij de bron → Neers Nieuws (donderdag 10 november 2016)

Bavaria: digitale transformatieslag noodzakelijk

Online een biertje bestellen. Mission impossible? Niet volgens de Nederlandse bierbrouwer Bavaria. Die is inmiddels druk in de weer met verschillende online projecten. Die zijn bedoeld als een soort van experiment. Weliswaar met een heel serieuze ondertoon, maar zeker ook met opzet om ervan te leren.

Lees verder bij de bron → Shopper Marketing Update (donderdag 10 november 2016)

Oh oh alcoholbranche is boos op RTL

Drankfabrikanten als Grolsch dreigen niet langer te adverteren bij RTL als het programma Oh Oh Daar Gaan We Weer niet onmiddellijk van de buis gaat. De zender zou met de realityserie, dinsdagavond goed voor bijna een half miljoen kijkers, 'overmatig alcoholgebruik faciliteren en zelfs aanmoedigen'.

Lees verder bij de bron → De Stentor (donderdag 10 november 2016)

Bierbroodbakkerij introduceert vierde variant

De Leeuwarder Bierbroodbakkerij introduceert een vierde variant van het Leeuwarder Bierbrood: 'De Grutte Rûne Ljouwerter'. Het brood is 500 gram, bevat 0% alcohol en heeft een gat in midden waarin een flesje bier of een schaaltje met tapenade kan staan.

Lees verder bij de bron → Bakkerswereld (woensdag 9 november 2016)

Nijmegenaar in finale Wereldprijs voor bier maken van regenwater

Nijmegenaar Pavel van Deutekom en vier van zijn vrienden staan in de finale van de ASN Wereldprijs. Ze bedachten Hemelswater, een oplossing voor overvloedige regen in steden: maak er bier van.

Lees verder bij de bron → De Gelderlander (woensdag 9 november 2016)

Lekkerste huisbier: nog 5 dagen aanmelden

Voor de vijfde keer gaat Entree Magazine op zoek naar het Lekkerste Huisbier van Nederland. Dus schenkt u dit? Meld uw brouwsel dan nu aan en maak kans op roem en erkenning. U heeft daar nog 5 dagen de tijd voor!

Lees verder bij de bron → Entree Magazine (dinsdag 8 november 2016)

Belg wil bier in Zeeland slijten (video)

Op netwerkbeurs Contacta in Goes staan de komende dagen naast Zeeuwse ook twintig Vlaamse ondernemers. Een daarvan is bierbrouwer Bart Verdonck, hij hoopt zijn West-Vlaamse kustbier in Zeeland aan de man te brengen.

Lees verder bij de bron → Omroep Zeeland (dinsdag 8 november 2016)

Een bezoekje aan Warstein

Warstein is een klein dorpje te midden van het weelderige Arnsberger woud in het hart van de Sauerland regio. In 1753 is hier de familiebrouwerij Warsteiner opgericht door familie Cramer. Tot op de dag van vandaag is de brouwerij nog steeds in handen van diezelfde familie met aan het roer Catharina Cramer als trotse 9e generatie.

Warsteiner Winter

Lees verder bij de bron → Entree Magazine (maandag 7 november 2016)

Zuidelijk bier

Ik vertrok vorige week voor een bijeenkomst van het Biergenootschap der Lage Landen naar het mooie Zuid-Limburg. Een lidmaatschap van dit genootschap is een eer die wegens bewezen diensten toevalt aan personen in de Nederlandse en Belgische bierwereld.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (maandag 7 november 2016)

Amateur-brouwers laten hun bieren proeven

Pint regio Noord houdt dinsdag 15 november in De Lijst een bierproefavond. Op deze avond zullen leden van het Drents amateurbiergilde De Wortketel zes van hun bieren presenteren.

Lees verder bij de bron → Hoogeveenschecourant.nl (zaterdag 5 november 2016)

Brouwer Steffelaar voor Rotterdams bier

Donderdag was de primeur in het nieuwe proeflokaal van bierbrouwer Wouter Steffelaar. In Rotterdam-west brouwen ze bieren voor en door Rotterdammers. Ook hebben ze Steffelaar Goud en Steffelaar Stout; een hands-on en grotendeels handmatige installatie.

Lees verder bij de bron → Overschiese Krant (zaterdag 5 november 2016)

De opkomst van Pinterman: gouden tijden voor goudgeel gerstenat

Vrij 4 nov: Het zijn gouden tijden voor goudgeel gerstenat in het Tilburgse stadshart. Het ene na het andere zelfgebrouwen bier verschijnt op de markt. Pinterman is de naam van het nieuwste merk dat de pijlen op bierminnend Tilburg richt.

Lees verder bij de bron → Brabants Dagblad (vrijdag 4 november 2016)

Bierfabriek Amsterdam verhuist en groeit verder

Een aflopende horecabestemming noopte de Amsterdamse Bierfabriek tot verhuizing. Het Rokin werd verruild voor de Nes. Hier kon het pand van de achterbuurman, de voormalige Brasserie Harkema, worden betrokken. Het concept bleef onaangetast. Kippen van de grill en daarbij een pul met in huis gebrouwen bier. Nog dit jaar zullen de eigenaren de vleugels verder uitslaan en zal na Amsterdam en Delft ook Almere kennismaken met Bierfabriek. Meer steden staan op de planning.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (vrijdag 4 november 2016)

Stadsbrouwerij produceert 'Walters' bier (video)

Stadsbrouwerij Doetinchem is na een opstarttraject van drie jaar klaar voor de productie van 'Walters' bier. De brouwerij brengt vanaf deze maand vijf verschillende soorten op de markt.

Lees verder bij de bron → Regio8 (vrijdag 4 november 2016)

400 jaar Grolsch in de Berkhof

In de Berkhof is momenteel een mini-expositie te zien, getiteld 400 jaar Grolsch.

Lees verder bij de bron → Winterswijkse Weekkrant (vrijdag 4 november 2016)

Lekkerste huisbier: nog 10 dagen aanmelden

Voor de vijfde keer gaat Entree Magazine op zoek naar het Lekkerste Huisbier van Nederland. Dus schenkt u dit? Meld uw brouwsel dan nu aan en maak kans op roem en erkenning. U heeft daar nog 10 dagen de tijd voor!

Lees verder bij de bron → Entree Magazine (donderdag 3 november 2016)

Gemeente Berg en Dal geeft groen licht voor brouwerij in voormalige smederij

Het gemeentebestuur van Groesbeek heeft onlangs groen licht gegeven aan het verzoek van de eigenaren van brouwerij D'n Drul om zich te willen vestigen in de voormalige smederij van de familie Oomen aan de Dorpsstraat 7 in Groesbeek.

Lees verder bij de bron → Hét Gemeente Nieuws (donderdag 3 november 2016)

Bierbrouwerij wil verhuizen naar Albergen

Bierliefhebbers wrijven zich al in de handen. Als de aangevraagde vergunningen verleend worden, is Albergen een bijzonder bedrijf rijker. Sallands Landbier Brouwerij uit Raalte gaat er dan naartoe verhuizen. Dat laat mede-oprichter Johan Nijhof desgevraagd weten.

Lees verder bij de bron → tubbergen.nieuws.nl (donderdag 3 november 2016)

Schevenings bokbiertje valt in de prijzen

Brouwerij Scheveningen heeft het op één na beste dubbelbokbier van Nederland. Het herfstbiertje kreeg de tweede prijs tijdens het PINT bokbierfestival in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Lees verder bij de bron → AD.nl (woensdag 2 november 2016)

Uit liefde voor Reclame (audio)

Sinds reclamebureau The Valley zes jaar geleden voor brouwerij Hertog Jan de slogan 'Uit liefde voor Bier' bedacht, wordt deze toegepast op elk bierdopje, viltje en flesje dat de fabriek verlaat en elke reclame-uiting die het merk de wereld in stuurt. En nu is daar de beloning in de vorm van een Effie, de reclameprijs voor de meest effectieve campagne.

Lees verder bij de bron → BNR Nieuws (woensdag 2 november 2016)

Hertog Jan en Geniet&Geef halen 121.000 euro op voor KiKa

Bierbrouwer Hertog Jan en de Stichting Geniet & Geef brachten in september tijdelijk het speciaalbier 'Het Elfde Gebod' terug op de markt, ten behoeve van KiKa. In samenwerking met ruim 160 horecaondernemers, Albert Heijn en Mitra Slijterijen is uiteindelijk 121.442 eur op opgehaald voor het goede doel.

Lees verder bij de bron → MissetHoreca.nl (woensdag 2 november 2016)

Brouwerij Eanske viert hopoogst met nieuw Twents biertje

De nieuwe hopoogst is binnen. Brouwerij Eanske uit Enschede viert dat met een nieuw biertje, met verse hop uit Twente.

Lees verder bij de bron → Tubantia (woensdag 2 november 2016)

De beste brouwer van Nederland is 22 jaar en studeert gitaar aan het conservatorium

Hij studeert gitaar aan het Conservatorium van Arnhem, maar de 22-jarige Tommie Sjef Koenen uit Den Helder heeft nog een andere liefde: bijzondere speciaalbieren maken.

Lees verder bij de bron → Business Insider (dinsdag 1 november 2016)

De Kat wil nieuwe stadsbrouwerij in Helmond van de grond tillen

De Helmondse bierbrouwerij De Kat verhuist op 1 december van de Heeklaan in Helmond tijdelijk naar een grotere brouwerij in Weert.

Lees verder bij de bron → ED.nl (dinsdag 1 november 2016)

Warsteiner introduceert in Nederlandse horeca seizoenbier Warsteiner Winter

De Duitse bierbrouwer Warsteiner lanceert in de Nederlandse horeca het nieuwe speciaalbier Warsteiner Winter. Het is een seizoenbier dat de komende maanden december, januari en febuari in de horeca verkrijgbaar zal zijn in 33cl. flesjes en in een speciaal tulpglas moet worden geschonken.

Lees verder bij de bron → FoodClicks (dinsdag 1 november 2016)

Aan de Gracht: droom van familie Vos aan de rand van Elburg-Vesting

De familie Vos begint aan Havenstraat in Elburg onder de noemer Aan de Gracht een brasserie, bierbrouwerij en kunstatelier. Na vier moeizame jaren kunnen ze nu eindelijk gaan bouwen. "Mijn ouders zijn altijd verliefd geweest op dit pand."

Lees verder bij de bron → De Stentor (dinsdag 1 november 2016)

Lekkerste speciaalbokbier van Nederland drink je in Gramsbergen

De regionale Rookbock uit Gramsbergen en het DAVO Weizenbock-biertje uit Deventer zijn in de verkiezing beste speciaalbokbier van Nederland in prijzen gevallen. "Het is fantastisch," reageert een blije Carina Kelder - van Wierden namens de Mommeriete-brouwerij uit Gramsbergen. Haar rookbock won in de categorie speciaalbokbier bij het 39e PINT Bokbierfestival in de Amsterdamse Beurs van Berlage.

Lees verder bij de bron → De Stentor (dinsdag 1 november 2016)

Belgisch biernieuws (november 2016)

www.belgischbier.eu/ben_1611.html

belgischbier.eu/ben_1611.htmlRSS feed

Nederlands biernieuws » 2016 • 11

Online sinds 2 augustus 2016
nederlandsbiernieuws.nl
nederlandsbiernieuws@brabantsbier.eu

Meer biernieuws via deze links:
Nederlands biernieuws » 2016.10
Brabantsbier.eu » Noordbrabants biernieuws
Nederlandse Brouwers » Nieuws
Belgischbier.eu » Biernieuws
Bierflash.be » Actueel biernieuws

Bierliteratuur

Bierliteratuur Nederland (pdf)
Bierliteratuur Noord-Brabant (pdf)
Bierliteratuur België (pdf)

Wacho's BierBrief

Den BierBrief downloaden
Downloaden (pdf)

Wacho's BierBrief verschijnt wekelijks en is rijkelijk gevuld met Belgisch en Nederlands biernieuws. Hier te downloaden of iedere week in uw mailbox. Stuur een naar Freddy (Wacho) Debels.
Alle verschenen Bierbrieven zijn ook via Belgischbier.eu en Forum Belgian Beer Board te lezen.

Zoeken

Search engine powered by FreeFind.

Met dank aan: Freddy (Wacho) Debels (), John Klijnholstz, William Roelens () en Eugène Straver voor het toesturen van artikelen.

www.cambrinus.nl

deds.nl

Download Firefox - Gratis webbrowser      Een snelle, veilige, makkelijk te gebruiken browser